JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20240814/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20240814/0045919901-N-2024.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej<br/>im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego <br/>w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025” </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Miasto i Gmina Sanniki</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 611015916</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Warszawska 169</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Sanniki</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">09-540</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL923 - Płocki</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">24 277 78 10</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.8.) Numer faksu: <span class="normal">24 277 78 15</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">sekretariat@sanniki.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.sanniki.bip.org.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Ogólne usługi publiczne</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej<br/>im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego <br/>w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025” </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-bf585983-26bb-459f-b439-136333f59848</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2024/BZP 00459199</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2024-08-14</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2024/BZP 00046226/17/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.3 Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-bf585983-26bb-459f-b439-136333f59848 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">1.	W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl. <br/>2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne. <br/>3. Adres strony internetowej prowadzonego postępowania: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-bf585983-26bb-459f-b439-136333f59848<br/>Postępowanie można wyszukać również ze strony głównej Platformy e-Zamówienia (przycisk „ Przeglądaj postępowania/konkursy”).<br/>4.	Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. <br/>5.	Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” ( „Formularze do komunikacji”). <br/>Pozostałe informacje w SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">10.	Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” ( „Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). <br/>W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem Wykonawcy/Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym . W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). <br/>11. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularza do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.<br/>12.	Wszystkie wysyłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”.<br/>13.	Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).<br/>14.	Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. <br/>15.	W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”.<br/>16.	W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres <br/>e-mail:sekretariat@sanniki.pl ( nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu). <br/>Pozostałe informacje w SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-bf585983-26bb-459f-b439-136333f59848</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Miasto i Gmina Sanniki, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego<br/>i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że:<br/>1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miasto i Gmina Sanniki<br/> z siedzibą: ul. Warszawska 169, 09-540 Sanniki, tel. 24 277 78 10, e-mail: sekretariat@sanniki.pl, <br/>2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Urzędzie Miasta i Gminy Sanniki jest Paweł Modrzejewski. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: inspektor@kiodo.pl,<br/>3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w roku szkolnym 2024/2025”<br/>4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2022 poz. 1710 z późn. zm.) Prawo Zamówień publicznych.<br/>5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia<br/>postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15;<br/>6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe, ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych Zamawiający może odrzucić ofertę.<br/>7. Posiada Pani/Pan:<br/>• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub postanowień umowy <br/>w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*;<br/>• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;<br/>• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;<br/>______________________<br/>* Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.<br/>** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do<br/>przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">DG.271.22.2024</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">8</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów wędliniarskich i drobiu.<br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi: <br/>1	schab bez kości w klasie I bez tłuszczu zewnętrznego	34	kg<br/>2	boczek wędzony, parzony 11	kg<br/>3	łopatka bez kości w klasie I	21	kg<br/>4	żeberka wieprzowe w klasie I 45	kg<br/>5	żeberka kulinarne w klasie I	1	kg<br/>6	żeberka tójkąty w klasie I 4	kg<br/>7	mięso mielone z łopatki, min. 88% mięsa wieprzowego 46	kg<br/>8	mięso na gulasz w klasie I bez tłuszczu 12	kg<br/>9	wołowina bez kości w klasie I	11	kg<br/>10	polędwica sopocka, produkt wieprzowy, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 75%	3	kg<br/>11	kiełbasa podwawelska, produkt wieprzowo-wołowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięso wieprzowe nie mniej niż 77%, mieso wołowe nie mniej niż 8%	12	kg<br/>12	kiełbasa śląska, produkt wieprzowy, średnio rozdrobniony, wędzony, parzony, mięsa wieprzowego nie mniej niż 75%	7	kg<br/>13	szynka w klasie I	2	kg<br/>14	polędwiczki wieprzowe klasa I	12	kg<br/>15	karkówka wieprzowa klasa I bez kości	22	kg<br/>16	szynka swojska wieprzowa, mięso wędzone, parzone min. 95% mięsa z szynki	1	kg<br/>17	polędwica z warzywami z mięsa drobiowo-wieprzowego i warzyw, min. 26% mięsa z kurczaka 2	kg<br/>18	kiełbasa krakowska, mięso wieprzowe grubo rozdrobnione, parzone, wędzone, miesa wieprzowego min. 89% 1	kg<br/>19	kiełbasa szynkowa wieprzowa, grubo rozdrobniona z dodatkiem mięsa szynki min. 37%	2	kg<br/>20	szynka wieprzowa gotowana, min. 57% mięsa z szynki 3	kg<br/>21	kiełbasa golonkowa, parzona, wędzona, gruboziarnista, min. 20% mięsa z golonki 2	kg<br/>22	szynka konserwowa wieprzowa, min. 65% mięsa wieprzowego 2	kg<br/>23	wątróbka drobiowa klasa I	8	kg<br/>24	szynka z indyka, produkt parzony, zawartość mięsa z indyka min. 90% 13	kg<br/>25	udziec z kurczaka klasa I	60	kg<br/>26	porcje rosołowe klasa I	22	kg<br/>27	skrzydełka z kurczaka klasa I	31	kg<br/>28	filet z kurczaka, bez kości i skóry klasa I 43	kg<br/>29	podudzie z kurczaka klasa I	20	kg<br/>30	mięso mielone z piersi indyka, min. 95% mięsa z piersi indyka 4	szt<br/>31	filet z kurczaka faszerowany indyk z dodatkiem suszonych warzyw, min. 45% filetu z kurczaka i min. 10% filetu z indyka	2	kg<br/>32	pierś z kurczaka gotowana, min. 75% mięsa z kurczaka	3	kg<br/>33	parówki delikatesowe wieprzowe w osłonce niejadalnej, min. 71% mięsa wieprzowego	8	kg<br/>34	pasztet drobiowy w puszce 155g, zawartość surowców z kurczka min. 38%	6	szt<br/>35	filet z indyka w klasie I 12	kg<br/>36	polędwica miodowa z mięsa filetu kurczaka, min. 40 % mięsa z kurczaka 3	kg<br/>37	pasztet w bloku, wyrób wieprzowo-drobiowy, pieczony, drobno rozdrobniony, zawartość mięsa min. 25% 1	kg<br/>38	boczek surowy	5	kg<br/>39	golonka	10	kg<br/>40	grzbiety z kurczaka	60	kg<br/>41	kiełbasa biała surowa	10	kg<br/>42	kości wędzone	3	kg<br/>43	łopatka z kością	5	kg<br/>44	mortadela 5	kg<br/>45	pałeczki z kurczaka 10	kg<br/>46	podgardle/pachwina wędzona	5	kg<br/>47	schab z kością 5	kg<br/>48	słonina 1	kg<br/>49	wołowina z kością 3	kg </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i produktów mlecznych <br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	ser biały – półtłusty	55	kg<br/>2	mleko świeże w butelce 3,2% 1 litr	235	litr<br/>3	mleko UHT 3,2 % bez laktozy 1 litr	1	litr<br/>4	śmietana 30% (0,5l)	76	szt.<br/>5	masło śmietankowe kostka 200g, zawartość tłuszczu min. 82%	145	szt.<br/>6	flora 35% tłuszcz do smarowania 400g, bez oleju palmowego, 100% roślinne, kwasy Omega3&amp;6, 1	szt<br/>7	masło klarowane 500g	1	szt<br/>8	serek waniliowy o pojemności od 140-150 g bez syropu glukozowo--fruktozowego, maksymalnie 10g cukru w produkcie	40	szt.<br/>9	serek twarogowy typu almette o pojemności 125-135g 6	szt<br/>10	twarożek odtłuszczony puszysty, opakowanie min. 90g	5	szt<br/>11	ser żółty Gouda niedopuszczalny wyrób seropodobny, podpuszczkowy, dojrzewający z mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu nie większej niż 27g/100g produktu	14	kg<br/>12	jogurt naturalny z owocami o pojemności od 120-150g bez syropu glukozowo-fruktozowego maksymalnie 10g cukru	20	szt.<br/>13	jogurt naturalny typu greckiego opakowanie o pojemności 400g, zawartość tłuszczu 2-2,5%	8	szt.<br/>14	jogurt naturalny typu greckiego o smaku waniliowym, opakowanie o pojemności 150g, 10	szt.<br/>15	deser o smaku truskawkowym z mleka, min. 33% mleka odtłuszczonego, opakowanie 115g 10	szt<br/>16	śmietana 18% 400g 30	szt<br/>17	serek topiony 100g 13	szt.<br/>18	ser feta 270 g	10	szt.<br/>19	maślanka owocowa w kartonie 1litr 8	szt<br/>20	maślanka naturalna pasteryzowana, w kartonie, 1l 4	szt<br/>21	zsiadłe mleko 400g	6	szt<br/>22	serek homogenizowany 180g 20	szt<br/>23	lody w kubku 220ml	15	szt<br/>24	jogurt smakowy do picia- 115g 30	szt.<br/>25	jogurt naturalny typu greckiego 440 g 15	szt.<br/>26	masło roślinne w kubku - 250g	20	szt.<br/>27 mleczko kokosowe puszka 400 ml 5 szt.<br/>28 ser mascarpone 250g 5 szt. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15500000-3 - Produkty mleczarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców i przetworów owocowych. <br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	jabłka	80	kg<br/>2	cytryny	10	kg<br/>3	banany	26	kg<br/>4	dżem truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy, nie mniej niż 80% owoców w dżemie, słoik 280g 20	szt<br/>5	syrop owocowy 400ml	36	szt<br/>6	pomarańcze	4	kg<br/>7	mandarynki	11	kg<br/>8	truskawki świeże (produkty sezonowe, maj-czerwiec)	12	kg<br/>9	gruszki 14	kg<br/>10	winogrono 4	kg<br/>11	kiwi	30	szt<br/>12	śliwki (sezon) 3	kg<br/>13	arbuz 6	kg<br/>14	truskawki mrożone 450g	38	szt<br/>15	wiśnie mrożone 450g	38	szt<br/>16	czarna porzeczka mrożona 450g	8	szt<br/>17	morele świeże (sezonowo)	6	kg<br/>18	brzoskwinie świeże (sezonowo) 6	kg<br/>19	brzoskwinie w puszce 820g	4	szt<br/>20	ananas plastry w puszce 565g	6	szt<br/>21	maliny świeże 250g(sezonowo) 2	szt<br/>22	borówka świeża 250g 2	szt<br/>23	maliny mrożone 280g 2	szt<br/>24	dżem truskawkowy 280g 25	szt.<br/>25	limonka 1	kg<br/>26	marmolada wieloowocowa 2	szt..<br/>27	mrożona czarna porzeczka 2,5kg	1	szt.<br/>28	rodzynki 100g	1	szt.<br/>29	lody wodne 80 ml 20	szt. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i przetworów warzywnych<br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	ziemniaki	500	kg<br/>2	ziemniaki młode (maj- czerwiec)	245	kg<br/>3	marchew	30	kg<br/>4	pietruszka 11	kg<br/>5	por	42	szt<br/>6	pieczarki	12	kg<br/>7	pomidor	8	kg<br/>8	ogórek zielony 6	kg<br/>9	koper	11	p<br/>10	natka pietruszki	21	p<br/>11	cebula 7	kg<br/>12	cebula czerwona	3	kg<br/>13	kapusta pekińska	14	kg<br/>14	kapusta biała	2	kg<br/>15	kapusta młoda w sezonie	15	szt<br/>16	kapusta czerwona	18	kg<br/>17	kapusta kwaszona	12	kg<br/>18	seler	7	kg<br/>19	sałata zwykła 21	szt.<br/>20	sałata lodowa	16	szt.<br/>21	rzodkiewka	11	p<br/>22	ogórki kwaszone	13	kg.<br/>23	kapusta włoska	26	szt.<br/>24	burak botwinka (kwiecień-maj)	1	p<br/>25	burak ćwikłowy	19	kg<br/>26	brokuł świeży 1	szt<br/>27	brokuł mrożony 450g 11	szt<br/>28	szczypiorek	21	p<br/>29	papryka czerwona	1	kg<br/>30	papryka żółta 1	kg<br/>31	czosnek 7	szt.<br/>32	pomidory koktajlowe cherry 250g	6	szt<br/>33	kalafior mrożony 450g	9	szt<br/>34	kalafior świeży	1	szt<br/>35	szpinak mrożony 450g	6	szt<br/>36	szpinak świeży 200g 1	szt<br/>37	fasola szparagowa mrożona 450g	20	szt<br/>38	mieszanka 7-mio składnikowa 450g	10	szt<br/>39	marcheweczki mini mrożone 450g	12	szt<br/>40	groszek zielony mrożony 450g	6	szt<br/>41	barszcz ukraiński mrożony opakowanie 400g	8	szt<br/>42	marchewka z groszkiem mrożonka 450g	10	szt<br/>43	groch suchy łuskany połówki 400g	3	szt<br/>44	fasola biała drobna 500g2	szt<br/>45	koncentrat pomidorowy 30% 190g	31	szt<br/>46	ogórki konserwowe w słoiku 0,92l 16	szt<br/>47	przecier szczawiowy siekany w słoiku 200g	8	szt<br/>48	kukurydza w puszce 400g	29	szt<br/>49	groszek zielony w puszce 400g	9	szt<br/>50	soczewica czerwona 350g	2	szt<br/>51	sałatka szwedzka 360	8	szt<br/>52	fasolka czerwona puszka 400g	1	szt<br/>53	mix sałat 150g-180g 2	szt<br/>54	bukiet warzyw 450g 8	szt<br/>55	sałata rzymska	1	szt<br/>56	ciecierzyca 400g 1	szt<br/>57	cieciorka puszka 400g	1	szt<br/>58	passata pomidorowa słoik 690g 16	szt<br/>59	cukinia	5	kg<br/>60	pomidory krojone bez skórki w kartonie 390g 10	szt<br/>61	brokuły świeże 15	kg<br/>62	chrzan biały w słoiku 200g 5	szt.<br/>63	fasola drobna biała	8	kg<br/>64	groch łuskany połówki 5	kg<br/>65	mrożona brukselka 450g	5	szt.<br/>66	ogórki świeże 3	kg<br/>67	oliwki czarne lub zielone 220g	3	szt.<br/>68	papryka surowa	5	kg<br/>69	passata 500g	10	szt.<br/>70	pomidor cherry	2	kg<br/>71	pomidor (puszka) 400g	3	szt.<br/>72	seler naciowy 2	szt.<br/>73	szczaw konserwowy 350 g	15	szt. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa przypraw, makaronów, mąki i kasz.<br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	mąka typ 480	41	kg<br/>2	mąka pszenna typ 500 10	kg<br/>3	mąka ziemniaczana 1kg	3	kg<br/>4	mąka pełnoziarnista typ 1850, 900g	1	szt<br/>5	mąka kukurydziana 1kg	1	szt.<br/>6	ciasto francuskie 375 g	11	szt.<br/>7	makaron świderki 400g	60	szt.<br/>8	makaron rosołowy 400g 52	szt.<br/>9	makaron krajanka 400g 40	szt.<br/>10	makaron pełnoziarnisty świderki/pióra 400g 8	szt.<br/>11	makaron spaghetti 400g 24	szt.<br/>12	makaron pióra 400g 8	szt<br/>13	makaron kokardki mini 400g 23	szt<br/>14	makaron gwiazdki 250g 12	szt<br/>15	makaron wstążaka średnia 500g	12	szt.<br/>16	makaron łazanki 400 g 12	szt.<br/>17	zacierki 250g 6	szt<br/>18	ryż w saszetkach 400g 13	szt.<br/>19	ryż 1kg 8	szt.<br/>20	ryż brązowy w saszetkach 400g 2	szt<br/>21	kasza manna błyskawiczna 400g	4	szt<br/>22	kasza jęczmienna 400g 11	szt<br/>23	kasza jęczmienna w saszetkach 400g	21	szt<br/>24	kasza gryczana jasna w saszetkach 400g	11	szt.<br/>25	kasza bulgur w saszetkach 400g 8	szt<br/>26	kasza kus-kus 400 g 18	szt<br/>27	płatki owsiane górskie 400g 3	szt<br/>28	płatki owsiane błyskawiczne 400g	3	szt<br/>29	płatki ryżowe błyskawiczne 250g	3	szt<br/>30	płatki jeczmienne błyskawiczne 400g	3	szt<br/>31	płatki jaglane 200g	3	szt<br/>32	cukier	80	kg<br/>33	cukier puder 500g 4	szt<br/>34	cukier waniliowy 16g 24	szt.<br/>35	proszek do pieczenia 30g 1	szt<br/>36	sól 4	kg<br/>37	kwasek cytrynowy 50g 7	szt.<br/>38	liść laurowy opakowanie 20g	4	szt.<br/>39	keczup łagodny o minimalnej zawartości pomidorów 160g/100g opakowania o pojemności 0,5l	3	szt.<br/>40	przyprawa warzywna do potraw bez glutaminianu sodu 200g 77	szt<br/>41	zupa pieczarkowa w proszku 45g 17	szt<br/>42	barszcz biały w proszku 165g 32	szt.<br/>43	zupa grochowa w proszku 75g	11	szt<br/>44	zupa fasolowa w proszku 63g	13	szt<br/>45	majeranek 20g 22	szt.<br/>46	papryka słodka mielona 20g 10	szt.<br/>47	curry przyprawa orientalna 20g 3	szt.<br/>48	kurkuma 20g 2	szt.<br/>49	tymianek 10g 2	szt<br/>50	zioła prowansalskie 10g 12	szt.<br/>51	rozmaryn 15g 3	szt.<br/>52	czosnek suszony granulowany 20g 7	szt.<br/>53	oregano 10g 4	szt.<br/>54	bazylia 10g 6	szt.<br/>55	ziele angielskie 20g 7	szt.<br/>56	płatki kukurydziane z witaminami i żelazem 600g	5	szt<br/>57	jajka klasa A, rozmiar L, waga 50-60g	440	szt.<br/>58	smalec wieprzowy 200g 16	szt<br/>59	olej rzepakowy, rafinowany 1 l 45	szt.<br/>60	majonez 620g 17	szt.<br/>61	cynamon 15g 6	szt.<br/>62	pieprz w ziarnach 20g	11	szt.<br/>63	pieprz mielony biały lub czarny 20g 29	szt.<br/>64	budyń (waniliowy, śmietankowy, czekoladowy) 64g 16	szt<br/>65	kisiel (wiśniowy, truskawkowy, malinowy, agrestowy, cytrynowy, pomarańczowy) 38 g	16	szt<br/>66	galaretka (wiśniowa, truskawkowa, malinowa, agrestowa, cytrynowa, pomarańczowa) 75 g 40	szt<br/>67	herbata ekspresowa 100 torebek 4	szt<br/>68	herbata ekspresowa owocowa 20 torebek 2	szt.<br/>69	mięta w saszetkach 30g 11	szt.<br/>70	mięta świeża w doniczce	2	szt.<br/>71	kawa zbożowa inka 150g 7	szt<br/>72	kakao granulowane 350g 6	szt<br/>73	musztarda sarepska 280g 2	szt<br/>74	miód pszczeli wielokwiatowy prawdziwy, opakowanie o pojemności 370g 4	szt.<br/>75	sos spaghetti 350 g 1	szt.<br/>76	sos sałatkowy 9 g 6	szt.<br/>77	koncentrat buraczany 300 g 2	szt.<br/>78	sos słodko-kwąsny 350 g 4	szt.<br/>79	fix spaghetti 4 sery z brokułami 48 g 7	szt.<br/>80	krem czekoladowy 350g	4	szt<br/>81	woda niegazowana 1,5l 1	szt<br/>82	sok owocowy 100% w kartoniku ze słomką 200ml	1	szt<br/>83	woda niegazowana źródlana z dozownikiem 500ml 1	szt<br/>84	biszkopty okrągłe 120g	5	szt<br/>85	chrupki kukurydziane, produkt bezglutenowy, bez dodatku cukru i soli, 90g	6	szt<br/>86	pałeczki kukurydziane, produkt bezglutenowy, bez dodatku cukru i soli, 540g	6	szt<br/>87	talarki jaglano-kukurydziane/gryczane, produkt bez dodatki soli i cukru, 55g	8	szt<br/>88	wafle ryżowe naturalne 130g	10	szt<br/>89	groszek ptysiowy 80g 6	szt<br/>90	grzanki pszenne 150g	6	szt<br/>91	pestki dyni łuskane 100g	4	szt<br/>92	przyprawa do kurczaka 30g	14	szt<br/>93	musli z owocami, płatki zbożowe z rodzynkami i migdałami 350g 8	szt<br/>94	wafle tortowe kwadratowe 160g (5szt) 1	szt<br/>95	barszcz biały 165g	5	szt.<br/>96	bulion warzywny 120g	7	szt.<br/>97	chili 15g	1	szt.<br/>98	chrzan tarty 170g	1 1	szt.<br/>99	drożdże 100g 2	szt.<br/>100	estragon 10g	2	szt.<br/>101	gałka muszkatołowa mielona 15g	1	szt.<br/>102	goździki 8g 1	szt.<br/>103	herbata granulowana 90g	4	szt.<br/>104	imbir	1	kg<br/>105	kakao 200g	2	szt.<br/>106	kardamon mielony 12g	1	szt.<br/>107	ketchup 480g 2	szt.<br/>108	kolendra 15g	1	szt.<br/>109	koper suszony 6g 1	szt.<br/>110	liść laurowy 7 g 4	szt.<br/>111	lizaki 10g	20	szt.<br/>112	miód naturalny wielokwiatowy 950 g 6	szt.<br/>113	musztarda francuska 280 g	1	szt.<br/>114	ocet jabłkowy 250 ml 2	szt.<br/>115	ocet winny 250 ml	2	szt.<br/>116	oliwa z oliwek 0,5 l	1	szt.<br/>117	papryka ostra mielona 20g	3	szt.<br/>118	przyprawa do ziemniaków 12g	3	szt.<br/>119	ryż 1kg 4	kg<br/>120	słonecznik łuskany 100g 1	szt.<br/>121	sos buraczany 200g	4	szt.<br/>122	sos grzybowy 40g 6	szt.<br/>123	sos myśliwski 40g 3	szt.<br/>124	sos pieczarkowy 34g	5	szt.<br/>125	sos słodko-kwaśny 500g 10	szt.<br/>126	sos sojowy 150 ml	1	szt.<br/>127	sos spaghetti 500g 10	szt.<br/>128	sól alpejska	10	kg<br/>129	sól peklowa	1	kg<br/>130	woda gazowana 1,5l. 4	szt.<br/>131	Żurek 0,5 litra	5	szt. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych</p> <p class="mb-0">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb.<br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	ryba mrożona - filet z dorsza b/s SHP 230-280 10-20% glazury	20	kg<br/>2	ryba mrożona - filet z miruny ze skórą, SHP 170-227	50	kg<br/>3	ryba mrożona - filet z morszczuka b/s, SHP 170-230 10	kg<br/>4	ryba mrożona - filet z mintaja b/s, SHP 170-340	10	kg<br/>5	makrela wędzona	1	kg<br/>6	filet z makreli w sosie pomidorowym, konserwa rybna sterylizowana, filety z makreli (60%), sos pomidorowy (40%) puszka 170g 6	szt<br/>7	tuńczyk - puszka 170g, w sosie własnym, kawałki, zawartośc ryby w opakowaniu min.70% 3	szt<br/>8	paluszki rybne z fileta 10	kg </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa.<br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	chleb pszenny zwykły krojony 0,60 kg 120	szt<br/>2	chleb razowy krojony 0,60 kg	6	szt<br/>3	chleb pełnoziarnisty krojony 0,55kg	6	szt<br/>4	bułka grahamka 0,06 kg	37	szt.<br/>5	bułka poznańska duża 0,09 kg	70	szt.<br/>6	bułka kajzerka 0,05 kg	100	szt.<br/>7	bułka tarta 0,5 kg 32	szt.<br/>8	bułka słodka z kruszonką 0,15kg 30	szt<br/>9	bułka słodka z budyniem 0,08kg 30	szt<br/>10	rogale z jabłkiem 0,08 kg 30	szt<br/>11	bułeczki mleczne 400g	16	szt<br/>12	pączki 0,08kg	71	szt<br/>13	placek drożdżowy mała foremka 0,3kg	8	szt<br/>14	chałka drożdżowa 0,3kg	16	szt<br/>15	ciasteczka owsiane fitt na wagę	4	kg<br/>16	baton zbożowy 25g lub równoważne	50	szt.<br/>17	drożdżówka 80g	35	szt. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Fryderyka Chopina w Sannikach i Przedszkola Samorządowego w Sannikach w okresie od 02.09.2024 r. do 30.06.2025 r. Przedmiot zamówienia obejmuje też transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. <br/>Przedmiotem zamówienia jest dostawa przetworzonych produktów spożywczych.<br/>Przewidywane miesięczne zapotrzebowanie na artykuły wynosi:<br/>1	Pierogi z serem, opakowanie 400g , bez konserwantów	20	szt<br/>2	Pierogi z truskawkami, opakowanie 400g, bez konserwantów	12	szt<br/>3	Pierogi z mięsem, opakowanie 380g, bez konserwantów 20	szt<br/>4	Pierogi ruskie, opakowanie 400g, bez konserwantów	20	szt </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15894300-4 - Dania gotowe</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">10 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich wagami:<br/>Nazwa kryterium:	Waga<br/>cena za wykonanie danej części zamówienia	100 %<br/><br/>Komisja przetargowa dokona oceny ofert w oparciu o kryterium zawarte w SWZ, przyznając każdej ofercie od 0 do 100 pkt.<br/>Oferta z najniższą ceną otrzyma 100 pkt, a pozostałe oferty otrzymają ilość punktów wyliczoną wg poniższej formuły:<br/> Cmin<br/> Yn = __________ x 100 pkt.<br/> Cn<br/>Gdzie:<br/>Yn - ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie,<br/>Cmin	- najniższa cena ofertowa zaoferowana w ważnej ofercie za wykonanie danej części zamówienia,<br/>Cn - cena ofertowa ocenianej oferty za wykonanie danej części zamówienia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 5</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 8</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 9</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 10</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> 1. O zamówienie publiczne mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający warunki, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, tj.:<br/>1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;<br/>Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia<br/>Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.<br/>2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej o ile<br/>wynika to z odrębnych przepisów;<br/>Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia<br/>Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.<br/>3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej;<br/>Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia<br/>Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie.<br/>4) zdolności technicznej lub zawodowej:<br/>Część nr 1,2,3,4,5,6,7,8 zamówienia<br/>Zamawiający nie określa szczegółowych wymagań w tym zakresie. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">Ocena braku podstaw do wykluczenia, odbywa się na podstawie oświadczenia wstępnego, składanego przez wykonawcę zgodnie z art. 125 ustawy Pzp.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Zamawiający nie wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu. <br/>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu, odbywa się na podstawie oświadczenia wstępnego, składanego przez wykonawcę zgodnie z art. 125 ustawy Pzp.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> 1) Dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania wykonawcy - odpis lub informacja z KRS, CEIDG lub z innego właściwego rejestru albo pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli uprawnienie do podpisu nie wynika bezpośrednio <br/>z załączonych dokumentów.<br/>2) W przypadku złożenia oferty wspólnej – pełnomocnictwo udzielone liderowi.<br/>3) Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby – Załącznik Nr 3 lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. /jeżeli dotyczy/<br/>4) Oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp - Wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie<br/>zamówienia – Załącznik Nr 4 /jeżeli dotyczy/ <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> 1) W przypadku złożenia oferty wspólnej Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika<br/>do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania <br/>w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.<br/>2) Oferta wspólna musi spełniać wymagania:<br/>a) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 1 składa:<br/>- każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia w zakresie,<br/>w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu<br/>lub<br/>- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego<br/>z wykonawców osobno.<br/>b) oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 ppkt 2 składa:<br/>- każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia(na oddzielnym formularzu)<br/>lub<br/>- pełnomocnik (umocowany do składania oświadczeń wiedzy) w imieniu każdego<br/>z wykonawców osobno. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia zostały przewidziane w projekcie umowy- Załącznik nr 5 <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2024-08-22 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">Wykonawca składa ofertę w postępowaniu za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2024-08-22 10:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2024-09-20</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE</h2> Na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego: <br/>1) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych <br/>w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa <br/>w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego; <br/>2) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2022 r. poz. 593 ze zm.) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego; <br/>3) Wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2021 r. poz. 217 ze zm.), jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego. <br/>Zamawiający dokona weryfikacji Wykonawców poprzez sprawdzenie listy sankcyjnej opublikowanej przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz rozporządzeń nr 765/2006 z dnia 18 maja 2006 r. dotyczącego środków ograniczających w związku z sytuacją na Białorusi i udziałem Białorusi w agresji Rosji wobec Ukrainy i nr 269/2014 z dnia 17 marca 2014 r. Strona 9 z 31 w sprawie środków ograniczających w odniesieniu do działań podważających integralność terytorialną, suwerenność i niezależność Ukrainy lub im zagrażających. <br/><br/>Uwaga: Osoba lub podmiot podlegające wykluczeniu na podstawie ust. 3, które w okresie tego wykluczenia ubiegają się o udzielenie zamówienia publicznego lub dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie lub biorą udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub w konkursie, podlegają karze pieniężnej w wysokości do 20 000 000 zł (art. 7 ust. 6 i 7 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r.)

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com